De cast van Shrek de musical. Foto: Jan Nekkers
De cast van Shrek de musical. Foto: Jan Nekkers

Jeugdig talent uit Oost Gelre schittert in Shrek De Musical

OOST GELRE - Op zaterdag 17 en zondag 18 maart speelt Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn 'Shrek De Musical'. Een dol dwaas avontuur met een wervelwind aan sprookjesfiguren en komische situaties. Uit Oost Gelre doen Mick Zijdel, Bibi Kremers en Eva Gebbinck mee.

In 'Shrek de Musical' speelt Mick Zijdel een van de hoofdrollen: Lord Farquaad een kleine, gemene, opschepperige prins. "De musical gaat over de lelijke Oger Shrek die als een kluizenaar zorgeloos in zijn moeras woont. Op een dag wordt de rust in zijn moeras verstoord doordat ik alle sprookjesfiguren naar zijn moeras heb verbannen. Shrek komt verhaal halen en we sluiten een deal. Hij krijgt zijn moeras terug, mits hij prinses Fiona bevrijd zodat ik met haar kan trouwen. Shrek gaat samen met zijn vriend Ezel op pad om Fiona te redden uit een enorme toren die wordt bewaakt door een draak. Onderweg beleven zij een stormachtig avontuur met gevechten voor ware liefdes en waar schijn bedriegt als het gaat om innerlijk en uiterlijk", aldus Mick. Eva Gebbinck en Bibi Kremers spelen de sprookjesfiguren. Tinkelbel en Roodkapje.

Voor Mick is het zijn zevende musical bij Harlekijn. Mick: "Ik vind het geweldig om de slechterik te spelen. Omdat ik extreem klein ben moet ik de hele voorstelling op mijn knieën spelen. Dat is meteen een uitdaging want het is lastig overtuigend over te komen als je op je knieën zit." Bibi speelt Roodkapje: "Dit is mijn tweede jaar en mijn eerste rol met solo zang en tekst. Roodkapje is een rol die niet op mijzelf lijkt, maar dat maakt het juist leuk." Eva Gebbinck doet voor het eerst mee en speelt Tinkelbel, het elfje van Peter Pan. "Ik word er heel blij van om Tinkelbel te spelen door haar vrolijkheid en optimisme", aldus Eva.

Kaartverkoop
Alleen voor het matinee van zaterdag middag 17 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop voor zestien euro per stuk via www.theaterdestorm.nl.

reageer als eerste
Meer berichten