Het overgrote deel van de aanwezigen is vóór de komst van de sportschool in het oude supermarktpand. foto: Kyra Broshuis
Het overgrote deel van de aanwezigen is vóór de komst van de sportschool in het oude supermarktpand. foto: Kyra Broshuis

Buurt blij met mogelijke komst sportschool

Algemeen

GROENLO - Tijdens een bijeenkomst in de Mattelier over de mogelijke komst van een 24-uurs sportschool in het oude gebouw van Super de Boer aan de Schrijnwerker in Groenlo zijn zo'n 70 buurtbewoners en andere geïnteresseerden aanwezig.

Door Kyra Broshuis

Gemeente en eigenaar pand
Franchisenemers John en Saskia Kolthoff van Anytime Fitness hebben al twee sportscholen in Neede en Glanerbrug en willen nu ook graag een vestiging in Groenlo open. Om meer duidelijk te geven over de gang van zaken zijn ook Thijs Evers en Ester Hoopman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Oost Gelre aanwezig. De eigenaar van het pand, Wijnand Freling van AJ Investments bevindt zich ook in de zaal. Evers legt uit dat de gemeente Oost Gelre een principebesluit heeft genomen voor de toestemming onder vier voorwaarden: de uitstraling van het pand moet verbeterd worden, er moet een akoestisch onderzoek komen, een inschatting geven van het aantal benodigde parkeerplaatsen én de dialoog aangaan met de buurt. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden. "Wij verlenen toestemming voor afwijking van het bestemmingsplan."

Veel glas
De tekeningen van het pand, na verbouwing, hangen aan de muur. Wat opvalt, naast het vele glas in de pui, is dat er een relatief grote ruimte beschikbaar is voor 'verhuur aan derden'. Eigenaar Freling legt uit: "We hebben nu een potentiële huurder (Anytime Fitness) voor dit complex. De huurder kan de restruimte aan anderen verhuren. Uiteraard altijd in overleg met de gemeente. Er zit een winkelbestemming op het pand maar we verwachten echter niet dat er in dit pand nog detailhandel zal komen." Kolthoff laat weten dat er op dit moment geen plannen zijn om de restruimte te verhuren.

24 uur per dag geopend
Anytime Fitness is 24 uur per dag geopend en kent de piekbezoeken in de avonduren. De sportscholen van deze organisatie zijn uitsluitend toegankelijk voor leden. "We verwachten in drie jaar tijd naar ongeveer 700 leden te groeien in Groenlo", zegt Kolthoff. Anytime Fitness is wereldwijd marktleider met meer dan 4000 vestigingen in 30 landen. Het bedrijf profileert zich nadrukkelijk niet als een budget-sportschool. "Wij bieden onze leden een comfortabele, veilige en hygiënische plek om verantwoord aan hun vitaliteit en gezondheid te kunnen werken op momenten dat het hen het beste past. Het sociale aspect is bij ons erg belangrijk. We zijn ook een ontmoetingsplek en organiseren allerlei activiteiten. We hebben straks ook in Groenlo een gewichtsconsulente en een fysiotherapeut in huis. Het gaat ons om een betere gezondheid en meer geluk voor onze leden", aldus Kolthoff.

Liever dit dan een supermarkt
De buurt is, op enkele uitzonderingen na, enthousiast over de mogelijke komst van de sportschool. "Het ziet er prachtig uit. We hebben liever een sportschool in het pand dan weer een supermarkt. Dat gaf pas echt geluidsoverlast met al die vrachtwagens die kwamen lossen. Dit ziet er geweldig uit", zo zegt één van de buurtbewoners. Een ander wil al direct weten wat het lidmaatschap gaat kosten. De vragen van enkele bezorgde buurtbewoners over mogelijk geluids- en verkeersoverlast worden naar relatieve tevredenheid beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht en bij calamiteiten wordt er direct opgetreden. "Mede door de komst van Anytime Fitness is overlast op meerdere plaatsen, bijvoorbeeld in Glanerbrug, sterk verminder en is de omgeving veiliger geworden", zo zegt Kolthoff. Hij hoopt in oktober zijn sportschool in Groenlo te kunnen openen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant