Foto: René van de Mosselaar / Streekgids.nl
Foto: René van de Mosselaar / Streekgids.nl

Tiende gelijkspel voor Grol in deze competitie

Myron Baten en Luc ten Broeke debuteren in Grol 1

GROENLO - Met bij aanvang van de wedstrijd nog een zevental wedstrijden voor de boeg, mag de conclusie getrokken worden dat het vlaggenschip van de bijna 100-jarige s.v. Grol zich in rustig vaarwater bevindt. Immers, titelaspiraties maar ook degradatiezorgen zijn niet aan de orde. Of het moet zijn dat een eventuele derde periodetitel nog lonkt. In dat geval zal er in de resterende wedstrijden, waaronder ook tegen een paar zogenaamde hoogvliegers, een positief resultaat behaald moeten worden en zullen alle zeilen moeten worden bijgezet. Maar in alle realiteit lijkt dit een utopie, daar men ook van de resultaten van de belanghebbende teams afhankelijk is. Maar goed de wil is er binnen het team van Grol 1, de verstandhouding en teamgeest is prima. De opofferingsgezindheid binnen de ploeg is groot en dat mag zeker als verdienste van coach Sander Hoopman gezien worden.

Over de wedstrijd tegen PAX uit het Gelderse Hengelo valt geen opbeurend verhaal te melden. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en wisten het aanwezige publiek geen opwindende pot voetbal voor te schotelen. Enerzijds had gastheer Grol te maken met een waslijst aan absente spelers, anderzijds wisten de gasten ook niet te overtuigen in dit duel. Het ogenschijnlijk jonge team van de s.v. Grol nam dan wel het initiatief in de wedstrijd, maar al snel bleek dat beide teams te veel de lange bal hanteerden en veel manschappen achter de bal hielden. Deze loopgraventactiek droeg niet bij aan een enerverende pot voetbal. Echt uitgespeelde mogelijkheden waren bijzonder schaars of strandden in slechte afwerking. Gelegenheidsspits Luc Berentsen werd vijf minuten voor de theepauze door twee verdedigers al dan niet liefdevol omklemd binnen de beruchte lijnen, maar de soms onbegrepen leidende arbiter zag hier geen strafschop in.

Echt genieten op Den Elshof was het niet, of het moet het fraaie lenteweer geweest zijn. Ook na rust was er weinig of geen verandering in het spelbeeld, waardoor de gedachte aan een zogenaamde brilstand opkwam. Ook de inbreng aan Grolzijde van de fysiek sterke en boomlange spits Luc ten Broeke, waardoor naamgenoot Luc (Berentsen) weer naar het midden afzakte, bracht voor Grol niet het gewenste resultaat. Deze pot verdiende eigenlijk ook geen winnaar, al had invaller Robin Hulshof aan de zijde van PAX, staande in een riante positie daar vlak voor het einde anders over kunnen denken. Tot opluchting van de Grol-aanhang schoot hij ruim naast. Resumerend: een puntenverdeling waarmee beide teams op basis van het vertoonde spelbeeld tevreden moeten zijn.

Komende zondag speelt Grol 1 wederom thuis. Ditmaal tegen Rheden. Aanvang: 14.30 uur.

Uitslagen 3e klasse C
Grol - Pax 0 - 0
Gendringen - Trias 2 - 2
Rheden - Groessen 4 - 3
Keijenburgse Boys - AD '69 5 - 1
VIOD - MASV 2 - 0
VDZ - OBW 2 - 4
DCS - VVO 2 - 1

Stand 3e klasse C
1. DCS 21 - 46
2. MASV 21 - 42
3. OBW 20 - 41
4. VIOD 21 - 41
5. Grol 20 - 34
6. Gendringen 20 - 32
7. VDZ 21 - 32
8. Pax 18 - 25
9. Rheden 19 - 20
10. VVO 20 - 20
11. Trias 20 - 18
12. Keijenburgse Boys 21 - 17
13. AD '69 18 - 15
14. Groessen 20 - 10

reageer als eerste
Meer berichten