Een klein gedeelte van de expositie van Wilma Gockel-Spithoven en Nel Gockel. Foto: Theo Huijskes
Een klein gedeelte van de expositie van Wilma Gockel-Spithoven en Nel Gockel. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Expositie van schilderijen en keramiek in Stadsboerderij

Algemeen

Wens van schoonzussen uit Groenlo gaat in vervulling

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ze hebben er samen veel over gesproken, ze hebben er zelfs over gedroomd, kortom het betreft hier een langgekoesterde wens. Samen een expositie organiseren, waarbij de creatieve kwaliteiten van beiden niet alleen tot uiting komen, maar ook elkaar aanvullen en versterken. We hebben het hier over de in Groenlo woonachtige dames Wilma Gockel-Spithoven en haar schoonzus Nel Gockel.

Op woensdag 4 april jongstleden gingen namelijk de deuren open van Stadsboerderij Grolle in de Notenboomstraat in Groenlo voor een gevarieerde, veelzijdige en bovenal kleurrijke expositie, die nog te bewonderen is tot en met donderdag 31 mei aanstaande.

Wilma Gockel-Spithoven en Nel Gockel zijn van huis uit bijzonder creatief aangelegd. Wilma heeft de opleiding aan de pedagogische academie gevolgd met als specialiteit handenarbeid. Zij is altijd werkzaam geweest in het basisonderwijs. "Veel plezier heb ik daarbij beleefd aan de lessen in handenarbeid, die ik aan de kinderen gaf. Kinderen enthousiast maken en hun creativiteit stimuleren door het aanleren van verschillende technieken, dat geeft mij veel voldoening. Op die manier heb ik kinderen de mogelijkheid kunnen bieden om ook thuis, alsmede na schooltijd creatief aan de slag te gaan."

Zo'n acht jaar geleden ontdekte Wilma zelf dat zij haar creativiteit kwijt kon in het werken met klei. Zij vindt klei heerlijk materiaal. "Het heeft alles wat je maar wensen kunt en je kunt er heel veel ideeën in kwijt", aldus Wilma, die objecten maakt van keramiek.

Heeft Wilma het thema 'keramiek' gekozen voor de expositie, bij Nel is de keuze gevallen op het thema 'verrassend tekenen'. "Al jaren achtereen geef ik met heel veel toewijding en plezier les aan volwassenen en kinderen. Daarbij laat ik mij inspireren door verschillende kunstenaars, door voorbij komende onderwerpen en mijn eigen ideeën. Verrassend tekenen betekent voor mij ontdekken, verdiepen en voldoening halen uit creatief bezig zijn op een ontspannen manier", aldus Nel, die het veelzeggende motto hanteert: 'Verras jezelf en geniet!' Het bijzondere aan de expositie van Nel is dat zij haar cursisten ruim baan geeft. Maar liefst 27 werken worden geëxposeerd. Een groot aantal daarvan is van de hand van haar cursisten, waaronder ook een aantal kinderen. Het betreft een overzichtsexpositie van werken, zoals die door de jaren heen zijn gemaakt.

De Stadsboerderij Grolle is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur. De entree is 3 euro, maar daarvoor krijgt iedere belangstellende tevens een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door het historische pand. De entree voor kinderen tot en met 12 jaar is 2 euro. Het adres van Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo.


www.stadsboerderijgrolle.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant