De klootschietkampioenen van KV Zwolle. Foto: PR
De klootschietkampioenen van KV Zwolle. Foto: PR

Heren KV Zwolle 1 opnieuw kampioen AKF

Algemeen

ZWOLLE - Afgelopen zondag werd de laatste competitiewedstrijd van de Achterhoekse klootschietcompetitie gegooid in Haarlo. KV Zwolle deed met zeven teams mee in de seniorencompetitie, met wisselende resultaten. Het 1ste team werd kampioen!

In het eindklassement werd het team Zwolle 7 vierde in de vijfde klasse. In de derde klasse eindigde Zwolle 6 op de tiende plaats en het team van Zwolle 5 op de zevende plaats. Voor Zwolle 6 betekent dit waarschijnlijk helaas degradatie naar de vierde klasse. In de tweede klasse eindigde het team van Zwolle 4 - bestaande uit Henny Elschot, Rob Zweers, Gerry Assinck en Willy Klein Gebbink - op een mooie tweede plaats. In de eerste klasse eindigde het team van Zwolle 2 op de zesde plaats, het team van Zwolle 3 eindigde dit jaar op de tiende en laatste plaats. En verdiend kampioen werden dus de heren van Zwolle 1, bestaande uit Ramon Halleriet, Jurgen te Brake, Arno te Brake en Silvio Geelink. Bijna het hele jaar door eindigden ze als eerste, slechts twee maal eindigden ze als vijfde en een keer als tweede in de verschillende wedstrijden; maar de voorsprong op Klein Dochteren 1 uit Lochem groeide vanaf het begin langzaam uit naar een verschil van 18 schoten. Respelhoek eindigde op de derde plaats maar kon (ook) geen bedreiging vormen voor de heren van Zwolle. Met dit tweede kampioenschap van Zwolle op rij hebben de heren een voortreffelijke prestatie geleverd en ze hebben de competitie in stijl afgesloten door ook deze laatste wedstrijd als eerste te eindigen.

Ook deden de heren van KV Zwolle mee aan de landelijke straatcompetitie. Ze eindigden heel knap op de vierde plaats van deze competitie en wisten zelfs dagwinnaar te worden van de laatste straatcompetitiewedstrijd die gehouden werd in de IJsselstreek.


kvzwolle.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant