Er komen 4 appartementen in het pand waar vroeger discotheek Pam Pam gevestigd was. Foto: Kyra Broshuis
Er komen 4 appartementen in het pand waar vroeger discotheek Pam Pam gevestigd was. Foto: Kyra Broshuis

Vier appartementen in voormalige Pam Pam

Algemeen

GROENLO - De gemeente Oost Gelre werkt mee aan het verzoek van Peter Kruip uit Lichtenvoorde, eigenaar van pand Pam Pam, om het gebouw aan de Lepelstraat in Groenlo om te bouwen tot vier appartementen. Er komen dus in totaal vier wooneenheden aan de Lepelstraat 2 en 4.

Door Kyra Broshuis

"We hebben wel de afspraak gemaakt dat de woningen beschikbaar moeten zijn voor jongeren, de huurprijzen van de nieuwe appartementen komen dan ook onder de huurtoeslaggrens te liggen", legt wethouder Van Uem uit. "Dat betekent overigens niet dat de appartementen uitsluitend voor jongeren bestemd zijn maar we willen als gemeente de jongeren in Oost Gelre graag tegemoet komen in hun zoektocht naar betaalbare woonruimte."

Kwaliteitsverbetering aan kant Goudsmitstraat
De andere voorwaarde die de gemeente verbindt aan de medewerking, is dat de eigenaar de achterzijde van het pand, aan de Goudsmitstraat, moet opknappen. Deze zijde is nu verpauperd. Ook zal er gekeken worden naar de parkeermogelijkheden aan de achterzijde van het pand. Eerder werd gesproken over mogelijk vijf appartementen en ook over toeristische kamers voor recreatief gebruik. Met de instemming met de vier appartementen komt dit uiteraard te vervallen. Ook de bestemming 'horeca' op het pand komt te vervallen met de komst van de nieuwe appartementen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant