Michel Kamphuis werd in het seizoen 2016-2017 gekozen tot ‘Voetballer van het jaar’. Foto: Theo Huijskes
Michel Kamphuis werd in het seizoen 2016-2017 gekozen tot ‘Voetballer van het jaar’. Foto: Theo Huijskes

Grol sluit seizoen af met veel activiteiten en verkiezingen

GROENLO - Het actieve voetbalseizoen 2017-2018 wordt door de sportvereniging Grol afgesloten op zaterdag 16 juni. De totale regie bij deze afsluiting is in handen van het bestuur van de Supportersclub van Grol. Deze Grolgeleding heeft weer een bont en gevarieerd programma in elkaar gezet. Het begint 's morgens om 10.00 uur en gaat door tot in de late uurtjes.

's Avonds vanaf 19.30 uur staat in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof de bekendmaking van de 'Voetballer van het jaar' centraal. Met deze uitverkiezing werd in het seizoen 1978-1979 een begin gemaakt. De eerste Grol 1-speler, die toen deze eer te beurt viel, was Theo Hulshof. Zaterdag wordt dan ook de 40ste voetballer van het jaar gepresenteerd. In het seizoen 2016-2017 ging de eretitel naar Michel Kamphuis, aanvoerder van Grol 1.
Naast verder de seniorenspeler van het jaar (de derde op rij), het seniorenteam van het jaar (te verkiezen door de V.S.V.G.), zal ook weer de super-supporter van het jaar gehuldigd worden. Bij wijze van uitzondering zal de bekendmaking van de 'Verenigingsman of vrouw van het jaar' pas plaatsvinden op dinsdag 18 september. Op die 100ste verjaardag van SV Grol vinden meerdere huldigingen plaats.

Volop activiteiten voor de jeugd
De jongste jeugd komt zaterdagmorgen al aan bod. Dit varieert van een bezoek aan de speeltuin voor de pups tot het spelen van de finales in de AH-competitie voor de jongste pupillen en van het deelnemen aan een zeskamp tot de finale van de Penalty-bokaal voor de oudere pupillen en junioren. Ook zal 's middags het jeugdteam van het jaar bekend worden gemaakt. Voor de seniorenteams staat rond de klok van vier uur weer het bekende Huistoernooi op het programma, met als inzet de Gerrit Westerhof-bokaal. Westerhof was van 1984 tot 1989 voorzitter van de Supportersclub van Grol. Daarnaast zal er zowel voor de junioren als de senioren gezorgd worden voor een hapje eten. Dit laatste geldt ook voor alle vrijwilligers van de s.v. Grol, die om 18.00 uur door het hoofdbestuur zijn uitgenodigd voor een drankje en een hapje.

Winnaars van de Super 11-competitie
's Avonds zullen tevens de winnaars bekend worden gemaakt van de Super 11-competitie. Daarnaast krijgen alle aanwezige leden van de Supportersclub (ook overige belangstellenden zijn van harte welkom) een gratis lot aangeboden. In de loop van de avond zal de nieuw gekozen voetballer van het jaar het winnende lot trekken, dat recht geeft op een gezellig weekendje uit voor twee personen. Aan het programma is verder een nieuw onderdeel toegevoegd, te weten de bekendmaking van de winnaars van de Zilveren en de Gouden Schoen.

Meer berichten