In De Mattelier zijn regelmatig goed bezochte voorstellingen. Foto: Mark Ebbers
In De Mattelier zijn regelmatig goed bezochte voorstellingen. Foto: Mark Ebbers

De Mattelier heeft plek voor meer vrijwilligers

Algemeen

GROENLO - Het Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier in Groenlo is in september 2017 geopend. Er wordt volop en steeds meer gebruik van gemaakt door verenigingen en groepen. Verschillende verenigingen geven ook uitvoeringen in de theaterzaal, maar ook acts en evenementen van buiten weten de zaal te vinden. En het publiek weet de acts te vinden. Om het allemaal draaiende te houden leunt het centrum zwaar op de inzet van vrijwilligers en is het op zoek naar uitbreiding van de pool.

Directeur Tonnie Zieverink kijkt tevreden terug: "Het eerste jaar kunnen we als succesvol bestempelen. Alle verenigingen zijn van De Bron overgegaan naar De Mattelier en iedere vereniging of organisatie heeft zijn plek wel gevonden inmiddels. Ook alle materialen en attributen van de verschillende verenigingen hebben we onder kunnen brengen. Sinds de opening hebben zich veertien nieuwe organisaties gemeld en ook die hebben intussen een vaste plek gevonden in De Mattelier."

Dit zijn onder andere de DSB (bridgeclub), de karatevereniging Mu Chin, dansschool Penta, Het Graafschap College met een aantal projecten en het Kleinkoor Second Edition. Ook een aantal inloopvoorzieningen hebben een structurele plek in De Mattelier, Stadskamer en Taalcafé. "Naast deze vele vaste gebruikers hebben wij ook een heel groot aantal incidentele gebruikers kunnen verwelkomen voor vergaderingen, workshops, cursussen, trainingen etc. Tellen wij daar de voorstellingen, het Filmhuis en de uitvaarten nog eens bij, dan kunnen we spreken van een goed eerste jaar in De Mattelier."

Zieverink kijkt ook uit naar het komende seizoen: "Het nieuwe theaterseizoen staat al weer in de steigers. De verenigingen zullen eind augustus of begin september allemaal weer starten. Het theaterprogramma beginnen we op 7 september met een bijzondere voorstelling: Een avond met H6, het laatste concert van Hazes in de Arena. En we hebben meer mooie voorstellingen en concerten in ons programma."

Maar ... de Mattelier draait op vrijwilligers en dat in allerlei verschillende functies. De Mattelier is zes dagen in de week van 's morgens 8.30 uur tot 's avonds 24.00 uur geopend. Tonnie Zieverink: "Dat betekent dat er alle dagdelen minimaal één en bij voorkeur twee vrijwilligers aanwezig zullen moeten zijn. Als er meerdere activiteiten naast elkaar plaatsvinden, dan zullen wij op sommige momenten zelfs met meerdere vrijwilligers moeten werken. En dan hebben wij het nog niet eens over de evenementen en voorstellingen."

Een oproep derhalve voor nieuwe vrijwilligers in De Mattelier. "Het is een genot om in dit nieuwe gebouw rond te lopen maar ook om vrijwilligerswerk te doen. Het gebouw is laagdrempelig en er zijn onder meer een mooie grote zaal met een ruim podium, een prachtige foyer met een fraaie royale bar, een nieuwe keuken met de modernste faciliteiten en uitstekend geoutilleerde vergader- en oefenruimtes." Een gebouw waar naar zijn overtuiging ook een vrijwilliger veel plezier zal beleven.

De Mattelier zoekt vrijwilligers van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, met diverse capaciteiten en interesses, maar in ieder geval mensen die graag iets willen doen voor de gemeenschap en die zich daar wekelijks (of minder frequent) één of meerdere dagdelen voor willen inzetten. In diverse functies kan het centrum vrijwilligers gebruiken, vooral vrijwilligers die zich als gastheer/gastvrouw willen inzetten; maar ook bij de zaalinrichting, techniek, schoonmaak, buitenwerkzaamheden, catering en het filmhuis zijn mensen inzetbaar.

Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen of zich aanmelden via telefoon of app naar 06-42497744 of een mailtje naar info@demattelier.nl. Tonnie Zieverink geeft graag een rondleiding door De Mattelier.


http://www.demattelier.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant