Afbeelding

Frank Zand | Augustus en alles daarna

Algemeen Columns

De tuincentra worden langzamerhand weer omgeturnd richting de decemberpiek. De voetbalkrant - onder redactie van alle voetbalclubs en Theo H. - staat weer op punt van verschijnen. En ik heb al zes nummers klaar voor mijn stemlijst voor de Top 2000.

Kortom: het seizoen is weer begonnen.

Voorafgaand aan de start van de amateurvoetbalcompetitie zijn tijdens het State of Art Keitoernooi de verhoudingen in de voetbalwereld binnen Oost Gelre even duidelijk gemaakt, in en ook door Lichtenvoorde, door de grote en de kleine broer (ook wel Zieuwent). Het ooit machtige kanon van Frederik Hendrik was machteloos tegenover de eersteklasser en de hoofdklasser. Handbalachtige uitslagen. Zie elders in deze uitgave.

Onlangs waren door een bug in een algoritme bij Facebook een heleboel posts en links verdwenen van de tijdlijnen van Nederlandse media, waaronder die van ons. Sommige monomane Facebookers dachten dat er helemaal niks gebeurd was in onze Oost Gelrese wereld, de Twitteraars wisten wel beter, want op Twitter bleven onze berichten wel staan. Twitteraars zijn er wel minder in aantal dan Facebookers, en ze denken altijd dat ze alles beter weten, maar in dit geval wisten de Twitteraars het dus ook beter.

Berichten stonden trouwens wel gewoon op onze sites www.elna.nl en www.groenlosegids.nl en bleven daar ook staan. Je hebt natuurlijk helemaal geen sociale media nodig om ons online te lezen. Het kan gewoon ouderwets, net als in de nineties en de vroege zeroes op de website.

Facebook had ons er dus afgegooid, waaronder mij. En ik had nog wel verschillende duimpjes geïncasseerd met mijn kermisnostalgienetcolumn, zelfs hartjes. Weg, foetsie.

En dat was toch al wel schrikken voor sommigen. Naast analoge bezorgproblemen (zie mijn mini-essay 'Alert' van enige weken geleden), nu ook al digitale bezorgproblemen.

Nou ja. Belangrijker dan Facebook, Twitter en Instagram bij elkaar is natuurlijk YouTube. Als de herfst eraan komt is het weer tijd voor de Counting Crows. Het debuutalbum Track 1, 2, 3, 7 en 8.

En als de herfst eraan komt, is het ook een mooie tijd voor een filmhuisfilm. Bij Het Doek. Dat kan in Lichtenvoorde én in Groenlo.

Sha la la la la la la, en tot volgende week.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant