Open dag bij veehouders met Dexter-koeien

GROENLO/LIEVELDE - Alle liefhebbers van (mini)-koeien of boerderijdieren in het algemeen, kunnen op zondag 23 september van 10.00 tot 16.00 uur bij de familie Assinck aan de Winterswijkseweg 82 in Groenlo en bij de familie Te Poele aan de Koolmansdijk 2 in Lievelde terecht om kennis te maken met het kleinste Europese koeienras: de Dexter.

Zij stellen dan de deuren van hun stal open voor een kennismaking met hun Dexter-vee. Dexter koeien zijn zeer kleine koeien met een hoogte van circa één meter. Dit ras vindt z'n oorsprong in Ierland waar het jaren geleden is gefokt door ene Dexter, om een duurzame koe te creëren voor de kleine boer. Het ras is zeer sterk en hierdoor goed in staat om op arme gronden zichzelf te voeden.
Om het Dexter-ras goed in stand te houden, is er een stamboekvereniging in Nederland: Holland Dexter. De vereniging heeft circa 130 leden en groeit elk jaar. Via de stamboekvereniging worden nieuwsberichten verspreid over fokinformatie, houderij-adviezen en -richtlijnen, studiereizen, enzovoorts.

Meer berichten