Oudheidkundige Vereniging Groenlo pakt uit

Twee boeken voor de leden

Door Theo Huijskes

GROENLO - Dat de Oudheidkundige Vereniging Groenlo doorlopend aan de weg timmert, is alom bekend. Deze in januari 2016 veertig jaar bestaande vereniging maakt dat ook deze keer waar met de aanbieding van een tweetal boeken aan al haar leden, zowel in als buiten Groenlo. Het gaat hier om het luxe jubileumboek 'S.V. Grol 100 jaar' en het boekwerkje Adriana: 'Een villa vol verhalen', over het gebouw waarin heden ten dage brouwerij/proeflokaal Brouwersnös is gevestigd.

De in Groenlo woonachtige OVG-leden worden vanaf zaterdag 22 september a.s. in de gelegenheid gesteld om op vertoon van de hen toegezonden tegoedbon beide boeken in ontvangst te nemen. Ze moeten daarvoor naar de VVV-winkel in de Kevelderstraat. De VVV is op zaterdag geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur en op maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. De buiten Groenlo woonachtige leden kunnen de boeken via de post tegemoet zien. Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo heeft deze actie onder meer op touw gezet om nog meer leden te werven.
Het ledenaantal is inmiddels al stijgende, liet voorzitter Ben Verheij horen tijdens de onlangs in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang gehouden algemene ledenvergadering. "Zeker in een tijd waarin vergrijzing aan de orde van de dag is en ons helaas ook oudere leden ontvallen, is dit een welkome constatering. Het aantal leden bedraagt op dit moment 719 en wij hopen mede dankzij interessante ledenwerfacties dit aantal op te kunnen schroeven naar 750 trouwe aanhangers", aldus Verheij.

Stadsmuseum
Tijdens de goed bezochte vergadering werd tevens afscheid genomen van Ellen Vehoff, die drie jaar zitting heeft gehad in het bestuur en zich niet meer beschikbaar had gesteld voor een nieuwe termijn. Vehoff, die een boeket bloemen kreeg aangeboden en in het bestuur wordt opgevolgd door Martijn Hogenkamp, blijft wel actief met het schrijven van artikelen en wil zich daarnaast bij voorkeur bezighouden met fysieke voorwerpen en dit laatste in het bijzonder bij het Stadsmuseum in Groenlo. In een reactie gaf nieuwkomer Hogenkamp aan dat hij zich altijd heeft geïnteresseerd in de geschiedenis van Groenlo. "Door de jaren heen heb ik de nodige kennis vergaard over het vestingstadje en wil daar meer mee gaan doen, zodat meerdere belangstellenden er iets aan hebben."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden