Brook Duo. Foto: PR
Brook Duo. Foto: PR

Leedvermaak met 'De Badmutse'

EIBERGEN - Zondag 21 oktober is er van 14.00 uur tot laat in de middag een bijzondere muziekmiddag bij Café Grenszicht aan de Vredenseweg in Eibergen. Het in de regio populaire mannenkoor Leedvermaak treedt dan op, samen met het in Overijssel en de Achterhoek heel bekende en populaire Brook Duo. Het mannenkoor viert zo het vijftienjarig jubileum. En het Brook Duo is bezig met een afscheidstournee. Hennie Tijink, alias 'De Badmutse', houdt er namelijk mee op. Zijn partner Jan Oplaat maakt begin volgend jaar bekend met wie hij doorgaat. In de wijde omgeving van hun woonplaats Markelo zijn de kaarten voor hun afscheidstournee al tijden 'stijf uitverkocht'.

Door Rob Stevens

De dirigent van Leedvermaak, Ary Klein Gunnewiek, is heel trots dat ze het Brook Duo voor deze muziekmiddag hebben kunnen boeken. Ary: "De kaartverkoop gaat inmiddels al erg hard. Wie nog kaarten wil moet er snel bij zijn. Het is ook de laatste mogelijkheid dit vermaarde duo hier in de regio te zien. De muziekmiddag brengen Leedvermaak en het Brook Duo hun repertoire 'om en om' ten gehore. Maar we sluiten gezamenlijk af met hun populaire nummer 'Op Hoes An'. Een kwinkslag naar het afscheid van Hennie Tijink."

Mannenkoor Leedvermaak ('Leed' staat overigens voor 'Lied') verzorgt optredens in bejaarden- en/of verzorgingscentra, campings, kermissen en dorpsfeesten in de omliggende plaatsen. En twee keer per jaar treedt het koor op in Duitsland. In Cochem en Winterberg. Ary vindt het mooi dat het koor zo Eibergen onder de aandacht brengt. Alhoewel de veertig leden van het mannenkoor uit heel Berkelland en Oost Gelre komen.

Secretaris Jan Weijenberg: "Optreden doen we met veel plezier en passie. Onze fans moeten vooral een leuke avond of middag hebben. Het liefst in de grote zaal van het café. Bijna altijd is er ook wel een polonaise of wordt er mee gezongen. We oefenen wekelijks ons repertoire in de kantine van camping Veldzicht aan de Veldweg in Haarlo. Ons oeuvre bestaat uit meer dan 120 nummers verdeeld over Nederlands-, Duits- en Engelstalige muziek. Ook zingen wij een aantal nummers in het dialect. We beschikken ook over een gevarieerd kerstrepertoire."

Kaarten voor de muziekmiddag kosten 7,50 euro. Een kaartje staat borg voor een middag vol muziek, een kop koffie met gebak en hapjes tijdens de optredens. In de pauze worden vleespakketten verloot. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de cafés Grenszicht en de Lindeboom in Eibergen, camping Veldzicht in Haarlo en de familie Janssen aan de Beltrumseweg 10 in Eibergen.


www.leedvermaakeibergen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!