Aandacht tijdens de scheidsrechtercursusavond bij VIOS. Foto: PR
Aandacht tijdens de scheidsrechtercursusavond bij VIOS. Foto: PR

Eerste cursusavond verenigingsscheidsrechter VIOS

Algemeen

Nog plekken op volgende cursusavonden

BELTRUM - Tijdens de week van de scheidsrechter vond de eerste cursusavond KNVB verenigingsscheidsrechter bij voetbalvereniging V.I.O.S. Beltrum plaats. Mede door enthousiaste werving door wedstrijdsecretarissen Rob Klein Tuente en Ronald Haarlink hadden zich dinsdag 9 oktober maar liefst tien toekomstige VIOS-scheidsrechters aangemeld voor de cursus. Daarnaast waren er ook scheidsrechters van buurtverenigingen DEO, GSV '63, KSH, Longa '30, vv Rietmolen, vv Ruurlo en FC Trias naar sportpark De Sonders gekomen om de avond bij te wonen. Hierdoor was er een diverse groep van verschillende leeftijden, wisselende praktijkervaringen en verschillende persoonlijke doelstellingen.

Tijdens de cursus verenigingsscheidsrechter worden de cursisten in vier avonden opgeleid tot verenigingsscheidsrechter. Dit gebeurt onder begeleiding van KNVB-scheidsrechter Sezgin Degirmenci. Hij wordt geassisteerd door praktijkbegeleiders Brent, Jos en Wieke.
Degirmenci maakte er dinsdag een interactieve avond van, die de toehoorders bleef binden en boeien. Er waren diverse open discussies, ontstaan door verschil van interpretatie. De 'meester' gaf hierbij meermaals aan dat er geen 'goed' of 'fout' is, maar enkel 'goed', 'beter', 'best'. "Je kunt als scheidsrechter immers niet alles zien en je moet in een split second een keuze maken."
De avond werd afgesloten met een veldverkenning en een nazit in de kantine. De volgende cursusavond staat gepland op dinsdag 30 oktober. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via info@viosbeltrum.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant