Afbeelding

Bewoners 't Bagijn klagen over verkeerssituatie

Algemeen

'De gemeente weigert er serieuze aandacht aan te besteden!'

Door Theo Huijskes

GROENLO - Bewoners van appartementencomplex 't Bagijn in Groenlo maken zich grote zorgen over de verkeerssituatie nabij de Deken Hooijmansingel. Met name de bewoners die in het bezit zijn van een auto en daarmee vanaf het parkeerterrein nabij hun appartement de Deken Hooijmansingel op willen rijden, houden telkenmale hun hart vast of het wel goed zal gaan. Het uitzicht op het verkeer dat van de singel gebruik maakt, is namelijk van dien mate dat een botsing met mogelijk grote gevolgen op de loer ligt. De angst hiervoor krijgt nog eens een extra lading vanwege het feit dat het merendeel van de gemotoriseerde weggebruikers met een veel te hoge snelheid over de Deken Hooijmansingel raast.

Levensgevaarlijke situatie
Naast 't Bagijn ligt een particuliere parkeerplaats, eigendom van woningcorporatie De Woonplaats, waarvan in eerste instantie Bagijn-bewoners en personeel van het daarachter liggende Graafschap College gebruik mogen maken. "De Deken Hooijmansingel oprijdende, is er mede als gevolg van hoge haaggroei aan de linkerzijde geen zicht. Je moet dus met de neus van de auto de weg op om te kunnen zien of er verkeer in aantocht is. Ook voor wandelende personen die daar de weg willen oversteken, is het erg gevaarlijk", vertelt de in 't Bagijn woonachtige Miralda Eijkman. "Daarnaast erger ik mij aan de door de gemeente aan de dag gelegde laksheid. Enkele weken terug heb ik nog iemand van de gemeente aan de telefoon gehad, maar wat gebeurt er vervolgens? Je hoort niets meer terug".

Woordvoerder Dick van de Belt van het Graafschap College kan de lezing van de ontevreden bewoonster bevestigen. "Het is inderdaad een levensgevaarlijke situatie. Ik ken collega's die hun auto daar niet meer parkeren en liever een stukje lopen om te grote risico's te voorkomen. Het betreft hier met name de bezitters van een auto met een lange neus. Als onderwijsorganisatie hebben wij deze situatie ook al eens bij de gemeente aangekaart. Het antwoord is dan dat het een 30-kilometerweg is met het gevolg dat die aanduiding voor de gebruikers van de weg al voldoende moet zijn om op te passen."

Groenhaag kortwieken
Desgevraagd deelt medewerker Maarten Minkjan van de gemeente Oost Gelre deze krant mee dat de situatie ter plekke bekend is. "Naar aanleiding van een voorstel om er een spiegel te plaatsen, hebben wij de situatie al eens bestudeerd. Dat lijkt ons echter niet de oplossing. Ook de aangebrachte taludmarkering in de vorm van een verkeersdrempel biedt niet de gewenste oplossing. Wij zullen er opnieuw naar gaan kijken Misschien dat er in samenwerking met de buurt een oplossing kan worden gevonden door de haag, die het uitzicht belemmert, te kortwieken. En wanneer dat niet geregeld kan worden, een andere oplossing die alle partijen tevreden stelt."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant