De VSVG overhandigt een delegatie van S.V. Grol een forse cheque. Foto: PR
De VSVG overhandigt een delegatie van S.V. Grol een forse cheque. Foto: PR

Najaars Fancy Fair VSVG opnieuw een succes

Afscheid van bestuursleden Jan Schut en Marcel Rooks

Door Theo Huijskes

GROENLO – De in het afgelopen weekend gehouden najaarseditie van de Fancy Fair van de Vrienden SV Grol (VSVG) is andermaal een groot succes geworden. Na een voorzichtig begin op de vrijdagavond, was het op de zaterdag de beurt aan de jeugdteams van de Groenlose voetbalclub om hun geluk te beproeven. De jeugd mocht op die dag gratis meedraaien en dientengevolge meedingen in de race om enkele leuke prijzen binnen te hengelen. Daarnaast werden de aanwezige jeugdleden door het bestuur van de VSVG getrakteerd op ranja en een zak chips of een bakje patat.

Verder stond de zaterdagmiddag, zoals de laatste jaren gebruikelijk, in het teken van een soort opwarmer voor de grote Fancy Fair-manifestatie op de zondag. Helaas viel de opkomst deze keer voor het zaterdaggebeuren tegen. Echter, het succes van de zondag maakte alles goed. Alle ingrediënten voor een succesvolle dag, onder andere een overwinning van Grol 1 in de thuiswedstrijd tegen Pax 1, waren aanwezig, zodat men andermaal kon spreken van een 'Super Sunday'. Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd was het een drukte van belang in het gezellige Sportcafé op sportpark Den Elshof. Daarbij gingen de beschikbare loodjes grif van de hand en konden dientengevolge vele mooie prijzen worden uitgereikt. Een trotse winnaar werd onder anderen Quint Kristen, speler van Grol 1, die een verzorgde weekendreis naar Amsterdam in de wacht sleepte. Daarnaast konden nog vele tientallen mooie prijzen worden uitgereikt.

Aan het einde van de geslaagde Najaars Fancy Fair werd er afscheid genomen van twee iconen binnen het bestuur van de VSVG, te weten Jan Schut en Marcel Rooks. VSVG-voorzitter Geert Jan Stokkers ging uitvoerig in op de verdiensten van deze beide Grolvrijwilligers. Zo is Marcel Rooks bestuurslid geweest van 1994 tot 2018 en heeft hij zich in die periode met name zeer verdienstelijk gemaakt als spreekstalmeester van de Fancy Fairs.
Jan Schut is als bestuurslid vanaf de oprichting in 1989 bij de VSVG betrokken geweest. Een en ander in eerste instantie als secretaris en daarna als zowel secretaris als penningmeester, waarbij hij ook nog eens de pr namens deze Grolgeleding voor zijn rekening nam.
Beide afscheidnemende bestuursleden mochten naast mooie woorden en bloemen ook de VSVG- onderscheiding in ontvangst nemen..

De VSVG-voorzitter mocht aan het eind van het succesvolle weekend de 100-jarige S.V. Grol ook nog eens verblijden met een gift van 4.000 euro, die de vereniging zal aanwenden voor de realisering van een nieuwe opbergruimte voor de beregeningsinstallatie ten behoeve van het sportcomplex Den Elshof.

Meer berichten