Bas Wallerbosch (l) heeft het pand van Jan Rondeel gekocht. Foto: Kyra Broshuis
Bas Wallerbosch (l) heeft het pand van Jan Rondeel gekocht. Foto: Kyra Broshuis

Meer parkeerplaatsen bij Albert Heijn Wallerbosch

Algemeen

Aankoop pand Rondeel en grondruil maken extra parkeerplaatsen mogelijk

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Met de aankoop van het pand van Rondeel door Bas Wallerbosch van de Albert Heijn komen er meer parkeerplaatsen beschikbaar voor de klanten van Albert Heijn. Wallerbosch wil het pand, waar van 2009 tot 2016 Schoenmode Hermans in gevestigd was, helemaal renoveren.

Twee appartementen en een commerciële ruimte
Door een grondruil die met de aankoop gepaard is gegaan, heeft Wallerbosch de mogelijkheid om 10 tot 15 extra parkeerplaatsen te realiseren. In het pand zelf komen twee appartementen op de bovenverdieping, de gemeente is daarmee akkoord gegaan. Met de mogelijke realisatie van appartementen op de benedenverdieping is de gemeente niet akkoord. “Het betreffende pand ligt op een prominente plek in het centrum van Groenlo. In programma Stad Groenlo is dan ook aangegeven dat wenselijk is om hier een aaneengesloten winkelfront (ook dienstverlening, horeca, etc.) te behouden. Het beleid is er dan ook op gericht om winkels van buiten het kernwinkelgebied te verplaatsen naar de Beltrumsestraat. Beleidsmatig is dan ook niet te verantwoorden om op deze plek wonen op de begane grond uit te breiden. Daarbij wordt in overweging genomen dat het pand direct gelegen is naast de supermarkt. Dit zijn de publiekstrekkers van een centrum. Dit is een gunstige locatie voor winkelpand. Het is daarom wenselijk om de winkel op deze locatie te behouden”, zegt wethouder Marieke Frank. Mocht de winkelruimte over drie jaar nog steeds structureel leegstaan, dan wil de gemeente de beslissing heroverwegen.

Een lang gekoesterde wens
Wallerbosch is blij met de extra parkeerruimte bij zijn winkel. “Die wens is er eigenlijk al sinds 2005, toen ik de Albert Heijn heb overgenomen. Het is mooi dat het er nu echt van gaat komen. Parkeerruimte is voor ons heel belangrijk, we hebben een groot assortiment en veel klanten komen hier voor hun grote boodschappen en dus met de auto. We zijn al jaren in gesprek met de gemeente en dat is in goede harmonie gegaan.” De gemeente stelt wel enkele voorwaarden. Zo moet het ‘pand Rondeel’ grondig gerenoveerd worden en moet er meer groen komen. “We gaan het dan ook direct goed aanpakken. Het pand wordt volledig gerenoveerd met behoud van de karakteristieke punten zoals de glas-in-loodramen. Dat geeft het pand een mooie uitstraling. De afgelopen jaren zijn meerdere panden in de Beltrumsestraat in de oude staat hersteld, zoals bijvoorbeeld de Wereldwinkel, het pand van Hermans Schoenmode en recent nog Katoo. Wij willen daar graag in meegaan, het komt ten goede aan de uitstraling van onze mooie stad.” Wallerbosch hoopt snel een huurder te vinden voor de commerciële ruimte op de begane grond. “Het gaat om een ruimte van zo’n 90 m2. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers, denk ik. Alleen al bij Albert Heijn komen wekelijks 10.000 mensen, daar kan de toekomstige huurder zeker zijn voordeel uit halen.”

Goed voor Groenlo
Binnenkort krijgt de buurt een uitnodiging om de plannen te komen bekijken. “Architect Herman van der Heijden is nog met de tekeningen bezig. We willen straks de buurt graag laten zien wat de plannen zijn en hoe het er precies uit komt te zien. Er komt zeker ook groen bij, dat is een wens van de gemeente, maar dat willen we zelf ook graag.” Oud-eigenaar Jan Rondeel is blij met de verkoop van het pand. “Het is prachtig wat Bas hier gaat ondernemen. Het pand blijft bestaan en wordt zelfs in de oude staat hersteld. Dat is een mooie ontwikkeling voor de Beltrumsestraat én voor Groenlo.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant