'Groenlo draait door' in actie voor Serious Request Lifeline

'Het moet vooral ook gezellig zijn'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Dit jaar ziet 3FM Serious Request er anders uit dan voorgaande jaren. Ook de naam werd aangepast: 3FM Serious Request: Lifeline. Drie dj-teams gaan door Nederland lopen om actievoerders ter plekke te bezoeken en op deze manier door het hele land heen live radio te maken. Eén van de routes die de DJ's lopen, gaat door de Achterhoek, zo ook door Lichtenvoorde en Groenlo. Tal van acties worden opgezet. In Groenlo 'Groenlo draait door', dat al aandacht kreeg op 3FM's sociale media, maar ook live in de uitzending bij Mark en Ramon, de dj's die Groenlo aan zullen doen, er zelfs een hele dag verblijven, om te kijken en te beleven wat Groenlo te bieden heeft. Ook werd afgestapt van één groot doel onder de vlag van het Rode Kruis. Hiervoor in de plaats werden drie doelen gekozen, waarbij de actievoerders zelf hun doel mogen kiezen waaraan ze hun opbrengst doneren. De doelen waarvoor geld ingezameld wordt, zijn 'Bescherming tegen natuurgeweld', 'Noodhulp bij oorlog en conflicten' en 'Reanimatie in Nederland.'

'Iets terug doen'
Initiator van de actie in Groenlo is Ivo Oostendorp. "Toen ik hoorde dat ze naar Groenlo toe zouden komen, dacht ik direct: eigenlijk moet ik daar iets voor doen. Ik vind dat als de dj's door Groenlo komen - ze geven Groenlo aandacht, zetten het in een goed daglicht - dan moet je ook iets terug doen. Met mijn bedrijf 'Music 54' ben ik iemand van de muziek, dus wilde ik een event organiseren. Ik heb voor Kras gekozen omdat ik niet te groot wilde en ik daar wel vaker iets doe. Dennis Rooks van Kras was direct enthousiast." De mannen gingen met elkaar aan tafel, vulden de inhoud in en verdeelden de taken. "Het moet vooral ook gezellig zijn."
"Een deel van de opbrengst, van iedere consumptie, gaat naar het doel dat wij uitkozen: 'Reanimatie in Nederland.' Iedereen die 's avonds werkt. werkt gratis, we gaan een grote loterij houden waarbij de Tönnekes de loten gaan verkopen, en de entree is een vrije gift. We willen het laagdrempelig houden, maar willen wel iets moois neerzetten. En het is voor iedereen," vult Dennis aan. "We krijgen van alle kanten hulp aangeboden. Dat is erg tof. De avond wordt aan elkaar gepraat door Holger 'Hollie' Braun."

Programma
Vrijdag 21 december komt Groenlo in actie voor Serious Request. Van 15.30 uur tot 18.00 is er een kindermiddag met onder meer schminken, een dj-workshop met DJ Mike Gerritsen. Ieder kind krijgt gratis ranja en een zakje chips. "We hopen dat er veel ouders meekomen, dat zij een drankje doen. Gezellig, zo vlak voor een voor velen lang weekend en zo steun je het goede doel," hoopt Ivo. Vanaf 18.30 uurtot sluitingstijd, 3.30 uur, is er livemuziek met artiesten en dj's die allen belangeloos meewerken. Op het grote podium een speciale dj-booth, waarin de dj's Ray Montreal vs Wedamnz, de vrouwelijke Angie Mill, Slick (Rick Oude Wesselink uit Lichtenvoorde), Reinoud Rave, Pim Pam Pompen (Pim Adema), Beatz Freq en de in Breda wonende, op de grote festivals in Nederland draaiende en in Europa veel gevraagde Achterhoeker, Jay Reeve, zorgen voor een gezellig sfeertje. In een live-setje in het voorcafé Desire (nieuwe formatie rondom zanger/gitarist Bjorn Wouters), ZusLive (Vera en Lisa Wellink) en last but not least Stefan Mondial. "Een mooi programma. Er zijn die dag veel kerstborrels. Het zou mooi zijn dat als die achter de rug zijn dat mensen zeggen: Goh, we gaan ook nog even bij Kras kijken. Wellicht gaan we nog meer doen. We hebben intensief contact met 3FM. Hou onze Facebookpagina in de gaten." Voor de laatste ontwikkelingen of meer info: zie Facebook 'Groenlo draait door'.

Meer berichten