Het Stadsmuseum in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Het Stadsmuseum in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Actiedag 'Grenzgeschichten - Grensverhalen' in Stadsmuseum

GROENLO - Onder het motto 'collection day' vindt op donderdag 13 december in het Stadsmuseum van Groenlo een actiedag plaats: 'Grenzgeschichten - Grensverhalen'. De bedoeling van deze dag, van 10.00 uur 's morgens tot 14.30 uur 's middags, is om zoveel mogelijk verhalen, foto's, documenten e.d. te verzamelen over het Duits-Nederlandse grensgebied.

Door Theo Huijskes

De actiedag wordt georganiseerd door het internetportal euregio-history.net in samenwerking met het Stadsmuseum Groenlo. De website verzamelt grensoverschrijdende verhalen, foto's en documenten. Het biedt historische kringen, Heimatvereinen en geschiedkundige verenigingen, maar ook inwoners en andere belangstellenden in het grensgebied, een plek aan waar hun historische kennis verzameld wordt. Het wordt in een brede context geplaatst en bewaard. Euregio-history.net maakt zo een grensoverschrijdend historisch internetarchief en is daarmee een breed platform voor allerhande cultuur-historische uitwisselingen.
Geïnteresseerde partijen en personen zijn op 13 december tussen 10.00 uur en 14.30 uur op ieder moment welkom, ze hoeven niet de hele tijd te blijven. De organisatie ziet uit naar allerlei soorten herinneringsstukken. Ook staat de organisatie open voor bezoekers die hun eigen grensverhalen willen komen vertellen.
Voor vragen, opmerkingen e.d. kan er gemaild worden naar mail@euregio-history.net. Bellen kan ook naar 0049-251 208 972 36. Bovendien kan de internetsite www.euregio-history.net geraadpleegd worden.

Contact
Stadsmuseum Groenlo: Mattelierstraat 33, 7141 BP Groenlo, telefoon +31 544 46 26 68, e-mail info@stadsmuseumgroenlo.nl.
Dr. Alexandra Bloch Pfister: Harsewinkelgasse 20, D-48147 Münster, telefoon +49 251 208 972 36, e-mail ab@alexandra-bloch.de.

Meer berichten