Rutger Slot - de Vries. Foto: Daniel Hoitink Fotografie
Rutger Slot - de Vries. Foto: Daniel Hoitink Fotografie (Foto: )

Bijzonder kerstconcert van Beltrums Mannenkoor

BELTRUM - Het Beltrums Mannenkoor, opgericht op 4 januari 1989, viert volgend jaar haar dertigjarig jubileum. Als start voor dit jubileumjaar geeft het mannenkoor op zondag 23 december een bijzonder kerstconcert. Het thema hierbij is 'Van Oorlog naar Vrede'. Het koor staat nog altijd onder de bezielende leiding van dirigent Hans Kienhuis.

Medewerking verlenen solozanger Rutger de Vries en de Beltrumse zanggroep Rhumtas onder leiding van dirigent Jeroen Twisk. Deze zanggroep viert volgend jaar zelfs haar zestigjarig jubileum. Een aantal nummers wordt in verschillende combinaties ten gehore gebracht.

Rutger de Vries is geen onbekende in de Achterhoek en Gelderland. Sinds jaren vervult Rutger vele grote musicalrollen. Een van de hoogtepunten is de vertolking van de Jezus rol in de musical Jezus Christ Superstar in 2010 in de Steengroeve te Winterswijk.

Het hele concert wordt muzikaal begeleid door pianist Frank Sterenborg met zijn driemans band. Daarnaast speelt nog een blazerssextet mee van Harmonieorkest Concordia. Beeld, geluid en belichting worden verzorgd door Fabian Broshuis uit Eibergen. Leden van het BMK verzorgen de te projecteren beelden, passend bij de te zingen nummers.
Het concert wordt gestart met foto's en geluid van oorlogssituaties. Via diverse nummers in verschillende settings met de daarbij behorende lichtbeelden op een groot scherm, wordt een overgang gemaakt naar Vrede. Dit alles in een ononderbroken gebeuren.
Na de pauze staan kerstnummers voorop. Ook nu weer in één reeks van aaneengesloten nummers in diverse combinaties door beide koren, solozanger Rutger de Vries, de band en het blazerssextet. Veel van de ten gehore te brengen nummers zijn speciaal voor dit concert bewerkt en aangevuld door pianist Frank Sterenborg.

Het concert in de RK Kerk te Beltrum, en begint zondags om 19.30 uur. Door een anonieme donatie en een bijdrage uit het Rabofonds 'Hart voor de Achterhoek' is de toegang tot dit concert geheel vrij.

Meer berichten