Positieve ontwikkelingen kwestie Duits pensioen

Joop Beuting uit Lievelde blijft strijdvaardig

LIEVELDE/REGIO - Joop Beuting uit Lievelde blijft volop bezig met zijn strijd voor rechtvaardige pensioenen, en dan met name de Duitse pensioenen van Nederlanders die over de grens werk(t)en.

"Onlangs was er een hoopgevende udate in deze kwestie", laat hij weten. "Na het bezoeken van de pensioenmanifestatie op 19 november, ledenvergaderingen van de partij 50Plus in Driebergen, en meerdere gesprekken met Martin van Rooijen – lid Tweede Kamer en nummer 1 op de kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen in maart 2019 voor de Eerste Kamer – heeft Van Rooijen op vrijdag 30 november 2018 het onrecht besproken met zijn Duitse collega's in Berlijn. Heer van Rooijen is van mening dat een extra protocol op het nieuwe bilaterale belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland de oplossing zal bieden om dit onrecht ongedaan te maken. Zijn voorstel wordt nu in behandeling genomen en bewerkt in de Duitse Bundestag in Berlijn."

Volgens Beuting zijn we er nog niet, maar: "Er gebeurt nu gelukkig iets zeer concreets, en hopelijk komt er binnenkort een positieve en gunstige beslissing. Het vele werk en de gemaakte aanzienlijke kosten, zonder enige subsidie (mijn aanvragen werden destijds afgewezen), schijnen toch de moeite waard te zijn."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden