Handbaldames Grol verliezen van Langeveen

Algemeen

HV Grol DS1 – HV Langeveen DS1 : 14-20

GROENLO - Net als in de eerder gespeelde uitwedstrijd moesten de Groenlose handbalsters ook thuis hun meerdere herkennen in de speelsters van Langeveen. Het verschil was zelfs nog groter.

Zaterdagavond kregen de dames van HV Grol het op de tweede plaats staande HV Langeveen op bezoek. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 21-19. De dames van Grol hadden hun speelstijl wat aangepast om zodoende beter in hun spel te komen. In het begin was dit even wennen, maar geleidelijk ging dit steeds beter. Ook verdedigend hadden de dames de zaakjes dit keer goed voor elkaar. Tot een stand van 3-4 was het een gelijkopgaande wedstrijd. Hierna ging het aanvallend wat moeizamer en was de dreiging minder. Hier profiteerde het team van Langeveen van en dat speelde zich naar een voorsprong. Via een tussenstand van 4-10 werd er met een stand van 6-13 van helft gewisseld.
Voor de tweede helft werd door coach Daan meegegeven met meer bravoure te spelen en ook de afronding scherper te hebben. De dames speelden die helft met een goede inzet en probeerden de opgelopen achterstand in te lopen. Verdedigend stond het goed en ook de omschakeling naar de aanval was beter. Het manco was echter het benutten van de uitgespeelde kansen. Grol knokte zich tot vijf minuten voor tijd terug tot 14-18, maar het had in de tweede helft wel enkele breaks en drie strafworpen gemist. Het deed zichzelf hiermee tekort, gezien het vertoonde spel, het had in elk geval spannender kunnen en moeten zijn. In de laatste minuten scoorde Langeveen nog twee keer en toen floot de uitstekend leidende scheidsrechter bij een stand van 14-20 voor het einde.
Voor Grol had er meer ingezeten, maar het vertoonde spel was beter dan tijdens de voorgaande wedstrijden. De dames van HV Grol gaan zich nu opmaken voor een belangrijke thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen Stormvogels uit Haaksbergen. De punten in die wedstrijd zijn welkom voor het verdere verloop van de competitie.

DMW1 tevreden ondanks verlies
De midweekpartij van Grol DMW 1 tegen Sani4all/Artemis '15 DMW1 eindigde in 7-15. Daar waar in Duitsland de heren uit alle windstreken strijden om het wereldkampioenschap, streden de dames recreanten donderdag 24 januari thuis in Sporthal Den Elshof tegen Artemis uit Wehl.
Voor aanvang van de wedstrijd gingen de dames eerst op de foto met hun sponsor Bumatrac Machinery B.V. (dhr. en mevr. Buiël). Na alle plichtplegingen sprak coach Petra de dames toe om nog even te benadrukken dat ze voornamelijk een leuke pot moesten gaan handballen. Met die woorden gingen de dames van start.
De eerste aanval voor Artemis was meteen raak en daar hadden de dames in het gloednieuwe paarse tenue niet meteen antwoord op. Pas later in de wedstrijd wist Marieke middels een 7-meter ervoor te zorgen dat Grol van de nul af kwam. Ook daarna werd de inzet van Grol niet altijd beloond met een doelpunt. Een mooie actie op de hoek van Evelien leverde er wel een op. Marleen deed vanaf de hoek ook nog een duit in het zakje. En Norty kon vanaf de opbouw ook nog een keer het doel raken. Het zorgde echter niet voor een voorsprong.
Grol ging de tweede helft dan ook van start met een achterstand. Er werd goed samengewerkt in de verdediging en Pien stond te keepen 'als een beest'. Echter, de dames van Artemis hadden meer kracht achter hun schoten zitten. Ook wisten ze slimmer te spelen. Maar ondanks dat de dames van Grol misschien dan wel te kort kwamen, scoorden ze misschien wel de mooiste doelpunten van de wedstrijd, en dat voor een een goed gevulde thuistribune.

A-jeugd 1 overtuigend naar koppositie
HV Grol DA1 versloeg thuis afgelopen zaterdag Udi 1896 DA1 met 18-10. Het Grolteam staat nu bovenaan. Udi stond voorafgaand aan de wedstrijd nog op de eerste plaats in de competitie was vanzelfsprekend niet van plan deze koppositie af te staan aan de meiden van Grol. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. De vooraf meegegeven opdrachten aan de Grol-meiden - niet te offensief verdedigen en veel schuiven - leken al snel hun vruchten af te werpen. Grol wist aan de aanvalskant ook te scoren en doordat Grol-goalie Nikki maar liefst drie 7-meters wist te stoppen van de beste speelster van Udi, ging de thuisploeg de rust in met een mooie voorsprong. De tekst van de coach tijdens rust was duidelijk: doorgaan met wat ze aan het doen waren, het hoofd koel houden en dan doorstomen naar een overwinning. En ook in de tweede helft werden de meegegeven opdrachten goed uitgevoerd. Het lukte Udi niet meer om zich groot te maken en langszij te komen. De ontlading was groot toen het fluitsignaal voor het einde klonk. Een bomvolle tribune zag de meiden van Grol winnen en zo de koppositie van Udi overnemen. Op naar het kampioenschap?