De deelnemers aan de musical zijn druk aan het oefenen voor de uitvoeringen op 16 en 17 maart aanstaande. Foto: Sjoukje Geelink
De deelnemers aan de musical zijn druk aan het oefenen voor de uitvoeringen op 16 en 17 maart aanstaande. Foto: Sjoukje Geelink

Musical Fabriek Groenlo debuteert met Shrek

Nieuwe musicalschool wil professionele productie neerzetten

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Het was al jaren een grote wens van Anne Harbers-Wessels; het opzetten van een musicalschool in haar eigen woonplaats Groenlo. In 2017 startte zij met de Musical Fabriek Groenlo en nu staan de deelnemers aan de vooravond van hun eerste musical. Op 16 en 17 maart aanstaande voeren zij ‘Shrek the Musical JR’ op in de theaterzaal van De Mattelier in Groenlo. De musical is gebaseerd op de Dreamworks animatiefilm ‘Shrek’ en het boek van William Steig.

Presentatie en sociale vaardigheden
“We zijn nu al trots op wat we neer gaan zetten”, vertellen Harbers-Wessels en regie-assistent Brenda Bénard. “Al onze deelnemers, dat zijn er meer dan dertig, spelen een rol in de musical. De rol van de ezel is een grote rol en die wordt door vier personen gespeeld. We willen iedereen een kans geven om op te treden en dat werkt supergoed.” Al een jaar zijn er elke week repetities maar pas de laatste maanden wordt er echt druk geoefend voor de musical. “We hebben ons eerst gericht op het presenteren zelf. We willen dat de kinderen zelfverzekerd optreden. Presentatie en sociale vaardigheden zijn daarbij erg belangrijk, daar hebben we veel energie en tijd ingestoken. We hebben voor elke discipline een vakdocent en dat zie je.”

Kleding en decor
De docenten van de Musical Fabriek krijgen veel hulp van buitenaf. Harbers-Wessels: “De aankleding van de musical is van een hoog niveau. Kim Froeling en Elly Berentsen verzorgen een fantastisch decor en Marie-José ten Barge, Karin Tanneman en Henrieke Jansen zorgen voor de perfecte kleding.” Het is voor de organisatoren belangrijk dat er kwaliteit geleverd wordt. Bénard: “Absoluut, dit is een musical op professioneel niveau. Talentontwikkeling staat voorop. We verwachten veel van de leerlingen, het zit er absoluut in. Deze groep staat bol van het talent en we zien ze nog steeds groeien. Jort Kruidenier, onze ‘Lord Farquaad’, speelt zelfs al in Brugklas.”

Niet meer naar de grote stad
Daantje Houben heeft een bijzondere rol in het geheel. “Zij is de understudy van het personage Fiona én ze speelt de draak. Ze moet dus twee grote rollen instuderen. We hebben heel goed bestudeerd welke rol bij wie past. We willen het beste uit de leerlingen halen. De repetities zijn best zwaar maar we zorgen ervoor dat iedereen er plezier in houdt,” aldus Harbers-Wessels. De uitvoeringen staan gepland op 16 en 17 maart en er komen in totaal 600 kaarten beschikbaar. “We willen dolgraag laten zien hoe de leerlingen zich ontwikkeld hebben afgelopen jaar. Het is prachtig dat kinderen, die graag dansen, zingen en acteren, nu ook in Groenlo hun lessen kunnen volgen en een professionele productie neer kunnen zetten. Hiervoor hoeven ze niet meer naar een grote stad.”

Nieuwe seizoen start in april
De Musical Fabriek Groenlo gaat zeker door, zo vertelt het duo. “Absoluut, dit eerste jaar is heel succesvol geweest. Het nieuwe seizoen start in april en we staan open voor kinderen, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar die mee willen doen. Op dit moment is er een wachtlijst maar we willen geïnteresseerden vragen zich toch aan te melden.”

Meer informatie over de Musical Fabriek Groenlo is te vinden op musicalfabriekgroenlo.nl en op de Facebookpagina.

Meer berichten