Vijftig uur fietsreparaties voor 'Spieren voor spieren'

Enkele werknemers van Hofstede die aan de actie deelnemen. Foto: Henri Walterbos
Enkele werknemers van Hofstede die aan de actie deelnemen. Foto: Henri Walterbos

BORCULO - "We gaan op 15, 16 en 17 februari vijftig uur lang aan één stuk fietsen repareren. Een marathon. Ik zat al langer met het idee de winkel een keer dag en nacht open te houden en daar een goed doel aan te koppelen," begint Peter Hofstede namens Hofstede Tweewielers. "Wij zetten ons eigenlijk altijd in voor ons zelf maar het is ook wel leuk je een keer in te zetten voor een goed doel. In dit geval 'Spieren voor Spieren'. Onze inkooporganisatie Bike Totaal doet dat wel eens en je ziet dat dat best wel veel met mensen doet en dat je er zelf ook enthousiast van wordt. Wij hebben bewust voor 'Spieren voor Spieren' gekozen als goede doel. Voor ons is het heel normaal om te kunnen fietsen, maar er zijn veel kinderen die dat niet kunnen. Wij vonden dit doel wel aansluiten bij onze activiteiten."

Door Henri Walterbos

Hofstede Tweewielers dat gevestigd is in Beltrum, Borculo, Ruurlo en Groenlo heeft ervoor gekozen de actie in de vestiging Borculo te houden. "Deze zaak is het makkelijkst te bereiken voor iedereen. Het is een nieuw pand, en groot. We hopen dat er veel mensen komen. Ook mensen die nog geen klant zijn bij ons en op deze manier kennis kunnen maken met ons." Hofstede hoopt op enthousiasme bij de bevolking. "Ons personeel is in ieder geval al heel erg enthousiast. Zij werken allemaal gratis die vijftig uur. Al het werkloon in deze vijftig uur gaan we doneren aan 'Spieren voor Spieren' en er staat een donatiebox in de winkel om geld in te doneren."

Burgemeester van Oostrum
De actie start vrijdag 14.00 uur en gaat door tot zondag 16.00 uur. Het is burgemeester Joost van Oostrum, zelf groot fietsfanaat, die het startschot geeft op een manier die bij de actie past. "We hebben er zin in. 's Nachts zal het misschien niet zo druk zijn maar we sparen wat werk op deze week om in ieder geval 's nachts iets te doen te hebben. Dan zijn we met zijn tweeën."

Om kinderen te bereiken werden alle scholen in Borculo, Neede en Noordijk benaderd en uitgelegd wat Hofstede Tweewielers die vijftig uur gaat doen. "Het is hierbij ook zo dat als kinderen graag willen helpen hun eigen fiets te maken, dan kan dat. Dan helpen wij ze. Voor elke klus staat een bepaald tarief, voor elke uurloon een bedrag. Dat hanteren we hier ook. Al dat geld gaat naar 'Spieren voor Spieren'. Als het met een kind een half uur langer duurt om een band te vervangen of te plakken, dan nemen onze ervaren monteurs daar alle tijd voor. Het is dus naast nuttig, nog leuk en leerzaam ook."

Fiets weggeven
Gedurende de actie zal Hofstede ook nog een fiets weggeven. "In de winkel staat een bak vol fietsbellen. Je kunt - tegen een vrije gift - meedoen door te raden hoeveel fietsbellen er in de bak zitten. Verder hebben we ook nog een 'Rad van Fortuin' in de winkel staan. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen, mede beschikbaar gesteld door Borculose ondernemers. We hebben dit weekend ook DJ Mike Gerritsen in de winkel die 50 uur aan een stuk muziek gaat draaien, zonder dat hij hier iets voor vraagt." Hofstede wil - naast nuttig te zijn - ook voor gezelligheid en gemoedelijkheid zorgen. Voor bezoekers is er een hapje en een drankje, voor de kinderen een springkussen en een Playstation. De opbrengst van de vrije gift voor een biertje gaat ook naar de actie. We zijn er niet alleen om geld te verdienen. We willen graag midden in de samenleving staan."

Meer berichten