Vlnr. Jan te Braake, Jos klein Gebbink, Aloys Meekes, Clemens Elsinghorst en Willy Vaags bij één van de wilgenhutten. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Jan te Braake, Jos klein Gebbink, Aloys Meekes, Clemens Elsinghorst en Willy Vaags bij één van de wilgenhutten. Foto: Kyra Broshuis

Wilgenhutten bij Ravott'n

GROENLO- De natuurspeelplek Ravott’n in Groenlo ligt er schitterend bij. Nu ook het groenplan is afgerond is pas goed te zien hoe mooi deze bijzondere plek in het stadspark geworden is.

Door Kyra Broshuis

Initiatiefnemer Willy Vaags geeft met plezier uitleg over het nieuwe groen. “Kijk, hier is een boomgaard aangelegd met appel-, peren- en pruimenbomen. En dit hier is een walnotenboom. En daar, iets verderop, zie je al de aanplant van een 55 meter lange meidoornslinger.”

Fruitbomen en een lindenlaantje
De plek is afgelopen weekend, met het prachtige lenteweer, ontzettend druk bezocht. “Dat is geweldig om te zien. Alle speeltoestellen zijn nu ook gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle veiligheidseisen”, legt Vaags uit. In park staan verder kweeperen- en mispelbomen en er ligt een prachtig lindenlaantje. In de toekomst wordt er nog een blotevoetenpad aangelegd. Vaags en viertal vrijwilligers van de Stoomhoutzagerij zijn momenteel druk bezig met het bouwen van twee wilgenhutten. Die worden gebouwd van wilgentenen die afkomstig zijn uit Eibergen. De hutten worden straks helemaal dicht doordat de wilgentenen weer verder uitlopen. Als er nog voldoende materiaal over is, wordt er ook nog een tunneltje aan vastgebouwd.De wilgenhutten staan in een gedeelte dat is afgebakend met elf knotwilgen die geschonken zijn door Harry Overkamp. “Het paste perfect in het groenplan van Hendriks Hoveniers”, zo besluit Vaags.

Meer berichten