Handbaldames Grol winnen thuis nipt van Hacol

GROENLO - HV Grol dames 1 speelde afgelopen zaterdagavond thuis tegen Hacol'90 dames 2 uit Oldenzaal. De uitwedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor Hacol, maar de dames wisten wat daar de oorzaak van was. Dit keer was de overwinning ook voor de thuisploeg (maar dat was dit keer dus Grol), niet ruim maar wel gewoon goed voor twee punten en een wat veiliger positie ten opzichte van de degradatiezone.

Hacol, dat overigens niet compleet was, nam een 0-2 voorsprong. De dames van Grol, aangevuld met de jeugdspeelsters Maud, Sterre, Janiek en Nikki, merkten dat tegen deze tegenstander een goed resultaat zeker mogelijk zou zijn. Ondanks dat het verdedigend in het begin even zoeken was, speelde HV Grol snel in de omschakeling. Dit had resultaat en de stand werd gelijk getrokken; 2-2.
De eerste helft bleef het verdedigend bij HV Grol niet naar wens gaan, mede door wat wisselingen in de opstelling. Hacol maakte hier dankbaar gebruik van en speelde zich naar een 5-8 voorsprong. De Grolse dames merkten dat er veel meer in zat en met een uitstekende inzet werden goede aanvallen opgezet die werden omgezet in doelpunten. De dames van Grol hielpen nog enkele riante mogelijkheden om zeep, maar met een stand van 9-9 werd van helft gewisseld.
Tijdens de rust hamerde de coach erop om het tempo hoog te houden tegen deze tegenstander en gedurfd de aanval op te zoeken. Verdedigend werd er wat omgezet en maakten de dames goede afspraken met elkaar.
Hacol kwam goed uit de startblokken in de tweede helft en wist te scoren: 9-11. HV Grol knokte zich terug in de wedstrijd. Verdedigend stond het weer als een 'Grolse vesting', en lukte de snelle omschakeling niet, dan werden de aanvallen goed uitgespeeld tot er een goede kans werd gecreëerd. De dames voelden dat er punten te halen waren vandaag en gingen er vol voor. Met nog een kleine tien minuten te spelen kwam Grol voor het eerst op voorsprong: 14-13, de spanning was te snijden. Doordat de uitstekend leidende scheidsrechter enkele verdedigende acties van Grolse kant bestrafte met strafworpen leek het in de problemen te komen. Het was Pascalle in het doel die de held van de wedstrijd werd door maar liefst vijf strafworpen uit haar doel te ranselen. Mede hierdoor nam het vertrouwen in een goed resultaat toe, aanvallend deed HV Grol wat het moest doen: het speelde de aanvallen zorgvuldig uit en scoorde. Door deze actie kwam het een paar minuten voor tijd na een door Grol wel benutte strafworp op 16-14. De sympathieke gasten uit Oldenzaal scoorden nog wel de 16-15, maar verder lieten de Grolse dames het niet komen.
Een uitstekende prestatie en twee heel belangrijke punten, waardoor HV Grol van de degradatieplaatsen wegblijft. Het was ook een goede prestatie gezien het team pas voor het eerste jaar in de eerste klasse uitkomt.

De komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden vanwege de voorjaarsvakantie en carnaval. Daarna is op zaterdag 9 maart de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DHV uit Delden.

Overige wedstrijden
HV Grol dames 3- Reflex dames 2: 18-7. Een ruime overwinning, bij de rust was het 10-4.
HV Grol A jeugd 1 - Pacelli A jeugd 1: 17-17. De ruststand was 8-10. 1 punt erbij voor Grol, maar het team blijft bovenaan staan, met nog vier wedstrijden te gaan.

Meer berichten