Het kunstgrasproject 2008 krijgt nieuwe toplaag. Foto: Theo Huijskes
Het kunstgrasproject 2008 krijgt nieuwe toplaag. Foto: Theo Huijskes

Kunstgras op voetbalvelden Den Elshof wordt in maart vervangen

Algemeen

GROENLO - Is in de maand december van 2018 reeds de eerste aanzet gegeven voor de vervanging van het kunstgras op het sportpark Den Elshof, het echte tevens omvangrijke werk gaat van start in de maand maart. Dan zal in een periode van circa drie weken niet alleen het kunstgras op het hoofdveld en veld 1 van de sportvereniging Grol, maar ook op het pupillenveld oftewel de Marveld-Arena worden vervangen. Het project wordt uitgevoerd door het Groenlose bedrijf Rolugro.

Door Theo Huijskes

De onderhandelingen van de sportvereniging Grol (eigenaar van het sportprak Den Elshof) met de gemeente Oost Gelre over de vervanging van het huidige kunstgras zijn reeds begonnen in augustus 2017. Reeds in het beginstadium van die gesprekken is het bestuur van de Stichting Exploitatie Accommodatie S.V. Grol (SEAG) meegedeeld dat uit een ingesteld onderzoek is gebleken dat de vervanging van de toplaag van de speelvelden na een gebruiksperiode van tien jaar een noodzakelijke aangelegenheid is. De onderbouwing van die uitkomst, een en ander in de vorm van de door het erkende, onafhankelijke onderzoeksbureau KIWA ISA Sport opgestelde rapportage, wijst uit dat het huidige kunstgras niet meer voldoet aan de door de KNVB gestelde kwaliteitsnormen.

Zoals aangegeven, is er in december gestart met de werkzaamheden. Dit allereerst met het aanpassen van delen van de omheining en de hekwerken. Nu de weersomstandigheden gunstig zijn en de dagen langer, kan er gestart worden met het vervangen van de toplaag. Dit heeft tot gevolg dat hiermee op woensdag 6 maart wordt begonnen met de Marveld-Arena. Op maandag 11 maart wordt er vervolgens begonnen met veld 1. Dit zorgt ervoor dat dit veld in het weekend van 16 en 17 maart niet beschikbaar is voor het spelen van competitiewedstrijden. Met de vervanging van het kunstgras op het hoofdveld wordt begonnen op maandag 18 maart. Dit heeft tot gevolg dat dit veld in het weekend van 23 en 24 maart niet gebruikt kan worden voor competitiewedstrijden. Grol 1 speelt in dat weekend voor de competitie de uitwedstrijd tegen SC Rheden. Het hoofdveld zal in het weekend van 30 en 31 maart weer beschikbaar zijn.

Zoals bekend wordt het nieuwe kunstgras op het hoofdveld bekostigd door de gemeente Oost Gelre, komt het leggen van een nieuwe kunstgrastoplaag op veld 1 voor rekening van de sportvereniging Grol en is deze voetbalvereniging in samenwerking met de directie van Marveld Recreatie verantwoordelijk voor de financiering van een nieuwe toplaag ten behoeve van de Marveld Arena.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant