Peter Wekking (midden), geflankeerd door Tim Ebbers en Noël Versteegen-Ebbers, tijdens 'Hol los dee piepe' op het Tröntjesfestival. Foto: Marcel Houwer
Peter Wekking (midden), geflankeerd door Tim Ebbers en Noël Versteegen-Ebbers, tijdens 'Hol los dee piepe' op het Tröntjesfestival. Foto: Marcel Houwer

Vijf Tröntjes bij beste 15 in Top 33

Algemeen

Grolse Tröntjes scoren hoog in Gelders carnavalsmuzieklandschap

GROENLO - "Apetrots, als de hond met de bekende zeven, eh, staarten. Geweldig!" Henri Walterbos, één van de organisatoren van het Tröntjesfestival waarmee carnavalsvereniging De Knunnekes ieder jaar weer haar seizoen opent op de 'elfde van de elfde', in een eerste reactie op het feit dat liefst vijf inzendingen van het meest recente Tröntjesfestival in de Radio Gelderland Carnavals Top 33 2019 voorkomen. Hoog ook nog eens. Alle bij de eerste 15 zelfs, waaronder 3 top 10-noteringen, zo maakte radiomaker en presentator Eric van den Berg vanmiddag in zijn programma Gelderland Muziekland bekend. Op nummer 3 'Hol los dee piepe', een nummer van Peter Wekking en Tim Ebbers, door henzelf en Noël Versteegen-Ebbers gezongen, gevolgd op nummer 5 door 'Het-Licht-En-Voor-De-Stad', winnaar van het laatste Tröntjesfestival, geschreven en gezongen door Jan Klein Gunnewiek en Nico Ressing. 'Tante Loes', een compositie van debutant Eric Pos, die hiermee op het festival ook al de Tom Smits Muzieknoot won, scoort met een 7de plek. Patrick Reesink debuteerde eveneens. Met 'As ie met mien noar boeten goat' scoort Reesink met een zeer verdienstelijke 14de plek in de lijst, gevolgd door 'Ik heur hier' op nummer 15, een compositie van Tim Ebbers en Henri Walterbos. De Tröntjes worden allen uitgevoerd door de Tröntjesband, onder leiding van Tim Ebbers.

"Dit is toch iets om geweldig blij van te worden. We zijn als organisatie enorm trots op ons festival, de deelnemers, arrangeurs, Tröntjesband en ons mooie stadje, onze grootste inspiratiebron. Waar het hart van vol is daar zingen we nu eenmaal graag over. Grolle is een onuitputtelijke bron. En het is een heel intensief proces, van schrijven tot en met de cd die we ieder jaar uitbrengen, mede dankzij sponsoren die ons steunen." De liedjes worden ieder jaar professioneel opgenomen en gemixt door Christof Elsinghorst. "Een niet onbelangrijk deel van het succes", is Walterbos overtuigd. "Een huzarenstukje wat hij levert, net als Tim Ebbers, die daarnaast al veel voorwerk verricht voordat de eerste repetitie bij café Kras plaatsvindt." De cd Tröntjesfestival 2019 is uitverkocht, maar de nummers zijn te beluisteren op Spotify Knunnekes, Tröntjesfestival 2019 en gratis te downloaden via www.knunnekes.nl.

Op die cd en de Spotify-lijst staan naast de vijf bovengenoemde liedjes ook nog 'Paradies' en 'Heimwee noar Grolle (Ik wil vleegen)'. Het laatste nummer was uitgesloten voor de Top 33 omdat het nummer oorspronkelijk uit 1997 stamt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant