Afbeelding

Frank Zand | Schrikkeldag

Algemeen

29 februari 2019

Na een paar mooie lentedagen in nog steeds de winter krijg ik direct weer zin in meer mooi weer. En ik weet wel dat wat mooi weer is, subjectief is. Maar u weet wel wat voor een niet-landbouwende groterekernbewoner mooi weer is.

Met carnaval is het trouwens weer minder mooi weer. Geen zondvloed maar wel regen. Pesterijtje van de Raad van 12 in de hemel. Als wraak hebben we een carnavalswagen die de ark van Noach moet voorstellen met figuranten verkleed als Mohammed.

Elke lente is een nieuw begin, maar niet per se een nieuw geluid. Maar er is al nieuwe lentebok. Drink ze nu nog zonder wespen.

Nou ja, het weer kan nog alle kanten op. We hebben hier soms vier seizoenen in een week (niet in een dag, dat is onzin). Zelfs in een vergeleken met Bronckhorst en Berkelland qua oppervlakte vrij kleine gemeente als Oost Gelre.

Ook wat het weer betreft zijn wij een evenementengemeente, maar niet altijd voor buitenevenementen.

Maar af en toe wil je meer keuze aan evenementen en ga je naar Amsterdam. Een groep mensen uit Oost Gelre is onlangs ook naar Amsterdam geweest voor een 17e-eeuwse flashmob in Slag om Grolle-stijl voor en in het Rijksmuseum. Het zag er mooi authentiek uit op de foto's. Hoewel ik me afvraag of dit verschijnsel in 1627 en daaromtrent ook al flashmob werd genoemd.

Ik wou in Amsterdam nog een keer leuk op de foto met die I amsterdam-letters op het Museumplein. Niet in een flashmob maar met een groot deel van mijn dierbaren. Een man/vrouw of vijf. Gewoon om weer iets af te strepen op mijn emmerlijst.

Maar helaas zijn die letters een tijd geleden weggehaald. Het gemeentebestuur vond ze te individualistisch. Complete onzin natuurlijk. Het idee schijnt uit het oud-Achterhoekse warhoofd van de Amsterdamse Groen Links-wethouder Rutger Groot Wassink te komen.

Gelukkig worden wij in Oost Gelre door het midden bestuurd. Burgemeester, wethouders, gemeenteraad. Allemaal behoorlijk normaal.

Omdat zo'n flashmob ook behoorlijk normaal is geworden en dus iets voor de mensen op het midden van de weg en dus voor mensen in Oost Gelre die blijkbaar op mensen in het politieke midden stemmen (maar de burgemeester is toch benoemd? ja, ga weg), wordt het tijd voor een flinke flashmob in onze gemeente. We zijn trendvolgers of we zijn het niet.

Een flitsmeute tijdens carnaval zelf, op de Markt in Lichtenvoorde, het carnavalsloze kermisdorp, dat lijkt me wel wat. Op Rosenmontagmorgen 8.00 uur 2020. Laat me daar niet alleen staan. Dan ik weer wat afstrepen op mijn lijst en tegen mijn moeder en tegen de hoofdredacteur zeggen dat ik best gelezen word.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant