Philip Kroonenberg bij Grolse Jazz

Philip Kroonenberg. Foto: Frans Nijssen
Philip Kroonenberg. Foto: Frans Nijssen

GROENLO - Vorig jaar speelde hij al met veel plezier in het Brouwhuys en nu komt hij opnieuw naar Groenlo. Op zondagmiddag 17 maart vanaf 16.00 uur speelt Philip Kroonenberg and his Magic Magicians bij Grolsch Brouwhuys De Lange Gang aan de Kevelderstraat.

Het is nooit gelukt om de muziekstijl van Philip Kroonenberg met één woord te omschrijven, toch klinkt de muziek iedereen die, net als de zanger/liedjesschrijver zelf, zijn muzikale roots in het Amerika van de eerste helft van de vorige eeuw heeft liggen. Folkblues, swamp, hillbilly, ragtime en calypso. De muziek roept beelden op van de moerassen in het zuiden van de Verenigde Staten tot de zonovergoten stranden van het Caribische gebied. De teksten van de liedjes zijn allemaal uit Philips leven gegrepen. Ze gaan over het vinden en kwijtraken van liefde, over geboorte en dood en wat daartussenin zoal plaatsvindt.
Philip begon op zijn achtste met gitaarspelen en is er nooit meer mee opgehouden. De gitaar als wandelstok, als toegangsbewijs tot de wereld, als toverstaf. De klank van de met de blote hand bespeelde akoestische gitaar, de vijfsnarige ukelele en de grofkorrelige stem vertellen samen het verhaal zoals het wat hem betreft verteld moet worden.

Philip Kroonenberg and his Magic Magicians: Sjoerd van Bommel op drums en zang, Reyer Zwart op basgitaar en zang, Stephan Jankowski op elektrische gitaar en zang, en Philip Kroonenberg op zang, akoestische gitaar, ukelele en mondharmonica.

Meer berichten