Björn Kuipers hoofdgast op sponsoravond S.V. Grol

Topscheidsrechter Björn Kuipers. Foto: PR
Topscheidsrechter Björn Kuipers. Foto: PR

Voorafgaand aan dertigste editie Marveldtoernooi

Door Theo Huijskes

GROENLO - De sponsoravond op de donderdag voorafgaande aan het driedaagse, door de sportvereniging Grol georganiseerde Internationaal Marveldtoernooi is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen. De avond, die wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi in samenwerking met het bestuur van de sportvereniging Grol, wordt op donderdag 13 juni van dit jaar voor de twaalfde maal georganiseerd. En ook deze keer vindt deze meeting, waarbij telkenmale circa 500 sponsoren en genodigden aanwezig zijn, plaats in een daarvoor helemaal ingerichte en aangeklede sporthal Den Elshof in Groenlo. Hoofdgast dit jaar is de bekende voetbalscheidsrechter Björn Kuipers. Een toparbiter van het Twentse land, die in Nederland actief is in de Eredivisie, maar daarnaast ook diverse internationale wedstrijden op het allerhoogste niveau fluit. Zo was de in Oldenzaal woonachtige, bijna 46-jarige supermarktondernemer in de afgelopen week scheidsrechter bij het Champions League-duel Juventus tegen Atlético Madrid.

In juni is het Eddy van der Leij die net als in voorgaande jaren het inmiddels befaamde Sponsor- c.q. Sportcafé zal presenteren en Björn Kuipers daarbij zal interviewen. Kuipers behoort sedert 2009 tot de top van de Europese scheidsrechters. Hij heeft tal van grote finales gefloten, waaronder in 2014 de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Atlético Madrid, en hij was daarnaast als arbiter van de partij bij onder andere het EK Voetbal 2012 in Oekraïne en Polen, het WK Voetbal 2014 in Brazilië, het EK Voetbal 2016 in Frankrijk en het WK Voetbal 2018 in Rusland. Kortom één van de beste, zo niet de beste Nederlandse scheidsrechter ooit, met een schat aan ervaring en anekdotes.

Van Johan Derksen tot Erik Hulzebosch
De organisatie van de gezamenlijke sponsoravond heeft in de afgelopen jaren reeds tal van nationale toppers mogen verwelkomen. Het spits werd in 2008 afgebeten door Johan Derksen, sportjournalist en analist en heden ten dage de hoofdpersoon van het tv-programma Voetbal Inside. Na hem kwamen tal van prominente personen uit de sportwereld in het algemeen en de voetbalwereld in het bijzonder. Onder hen onder anderen Joop Munsterman en Jan van Halst, de scheidsrechters Roelof Luinge, Kevin Blom en Bas Nijhuis, René van der Gijp, René Meulensteen en de wielrenners Gert Jacobs en Tristan Hoffmann, Eric Gudde, toen algemeen directeur bij Feyenoord en tegenwoordig in die functie werkend voor de KNVB, en Ajax-icoon David Endt. De gezamenlijke sponsoravond beleefde in 2015 een absoluut hoogtepunt met de aanwezigheid van gastspreker John van Zweden en schaatscrack tevens entertainer Erik Hulzebosch. Ook in het afgelopen jaar werd er met de aanwezigheid van Wim Kieft en Hans Kraay jr., alsmede cabaretier Ernest Beuving een succesvolle avond neergezet. Het succes van toen wil de organisatie dit jaar derhalve evenaren "met de beste Nederlandse voetbalscheidsrechter ooit" en daarnaast ter afsluiting een behoorlijk portie entertainment en bovenal humor, waarover men zich voorlopig nog in stilzwijgen hult. Wordt derhalve vervolgd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden