Grolvoorzitter Hans Scheinck overhandigt Marcel Rooks het ‘Vriendschapsteken’ van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Grolvoorzitter Hans Scheinck overhandigt Marcel Rooks het ‘Vriendschapsteken’ van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

Vriendschapsteken S.V. Grol voor Marcel Rooks

Algemeen

Eerbetoon voor Lichtenvoordse Grollenaar

Door Theo Huijskes

GROENLO - In een bomvol Sportcafé op het sportpark Den Elshof is afgelopen zondag Marcel Rooks door het bestuur van S.V. Grol onderscheiden met het zogenoemde 'Vriendschapsteken'. Het was Grolvoorzitter Hans Scheinck die met een toepasselijke toespraak de heden ten dage als de Lichtenvoordse Grollenaar bekend staande Rooks in het zonnetje zette vanwege zijn vele verdiensten voor de Groenlose voetbalclub. Het eerbetoon vond plaats even voordat de VSVG (Vrienden van de sportvereniging Grol) het startsein gaf voor de finaleronde van de traditionele voorjaars-fancyfair.

Marcel Rooks, 57 jaar en reeds 38 jaar lid van Grol en tegenwoordig samen met zijn Heleen woonachtig in Lichtenvoorde, is het veertiende Grollid dat deze onderscheiding (waarmee alleen voorbeeldvrijwilligers worden onderscheiden) in ontvangst mocht nemen. Zijn vrijwilligerswerk voor Grol heeft Rooks in de afgelopen bijna veertig jaar met name in praktijk gebracht met het zijn van teambegeleider bij het zaalvoetbal, het vervullen van kassadiensten bij de thuiswedstrijden van Grol 1, als vrijwilliger bij het Internationaal Marveldtoernooi en bovenal met zijn actieve rol in het stichtingsbestuur van de VSVG. Sinds 1993 en dat 25 jaar achtereen heeft hij zich in diverse functies voor deze binnen de Grol niet meer weg te denken geleding ingezet. Daarbij vervulde hij de laatste jaren de rol van opperspreekstalmeester met veel verve. Verder mag niet onvermeld blijven dat Marcel Rooks bij de Grol bekend staat als een voorbeeldig supporter van Grol 1. Dat leverde hem in het seizoen 1987-1988 zelfs de eretitel 'Super-supporter van het jaar' op.

Grolpreses Scheinck noemde Rooks in zijn toespraak een echte Grol- dan wel verenigingsman, dit ondanks dat hij nooit actief gevoetbald heeft. "Marcel, jij bent altijd erg betrokken bij het wel en wee van de club. Als medebestuurslid bij de VSVG was jij en als vrijwilliger bij de Grol ben jij een aangenaam en bijzonder sympathiek persoon. Jij geeft nooit af op anderen, bent voorzichtig in je conclusies en jij bent beleefd en correct in de omgang. Met compassie met de medemens, meelevend in en bij vreugdevolle en trieste gebeurtenissen. Een familiemens van jongs af aan. Een echte verbinder van mensen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant