Werkzaamheden op de parkeerplaats van nu nog de Emté en binnenkort de Jumbo. Foto: Mark Ebbers
Werkzaamheden op de parkeerplaats van nu nog de Emté en binnenkort de Jumbo. Foto: Mark Ebbers

Parkeerterrein Den Koem grondig op de schop

Emté op weg naar Jumbo

Door Annekée Cuppers

GROENLO - In aanloop naar de ombouw van Emté naar Jumbo is sinds afgelopen week het parkeerterrein aan Den Koem op de schop gegaan. Een vervelende situatie, beseft ook Jumbo-ondernemer Pascal Bennink, zeker in combinatie met de werkzaamheden aan de Borculoseweg. "De winkel blijft gewoon bereikbaar en we doen er alles aan om de overlast tot het minimum te beperken. Juist nu er aan de Borculoseweg gewerkt wordt, hebben we de kans het terrein veel praktischer en veiliger in te richten.

Voor klanten lijkt het misschien onlogisch; eerst met het parkeergedeelte direct voor de deur beginnen en pas in de ombouwweek van de supermarkt met het achterste gedeelte. Pascal legt uit: "Het ombouwen van een winkel naar een nieuwe formule is een enorme logistieke operatie waarbij tientallen monteurs en andere vakmensen betrokken zijn. Dan heb je de ruimte rondom de winkel hard nodig voor al het materieel en andere zaken. Daarom was het noodzakelijk om eerst het parkeergedeelte dat direct voor de winkel ligt aan te pakken. In de ombouwperiode pakken we dan het andere deel van de parkeerplaats aan. Voor klanten heel vervelend dat zij nu met deze situatie geconfronteerd worden maar onze mensen doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken en klanten vanaf de parkeerplaats naar de winkel te begeleiden. Uiteindelijk zal de situatie veel beter worden".

De parkeerplaats aan Den Koem krijgt met de verbouwing een andere inrichting en routing waardoor het aantal beschikbare parkeerplaatsen stijgt van 74 naar 104. Na de verbouwing wordt het terrein voorzien van een blauwe zone met een maximale parkeertijd van anderhalf uur. Gevolg daarvan is dat er een veel betere beschikbaarheid van de parkeerplaatsen komt voor bezoekers aan de supermarkt en het centrum van Groenlo. Pascal: "Wat veel inwoners van Groenlo niet weten is dat het parkeerterrein eigendom is van de supermarkt. Nu staan er op het achterste gedeelte vaak veel langparkeerders. In overleg met de gemeente die net als Jumbo het openbare karakter en de doorstroming op het terrein graag wilde bevorderen, is voor deze oplossing gekozen."

Meer berichten