Het was even 'hard werken' voor de kleuters. Foto: PR
Het was even 'hard werken' voor de kleuters. Foto: PR (Foto: )

VIOS gym reikt Nijntje beweegdiploma uit

BELTRUM - Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar wel erg belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling. Zowel VIOS gym als de Sterrenboog onderschrijven dit en om bovenstaande te kunnen realiseren is VIOS gym begin van het schooljaar een samenwerking met de Sterrenboog aangegaan zodat alle kinderen uit Beltrum een beweegdiploma kunnen halen. Anny Helmers heeft namens VIOS gym de lessen gegeven in samenwerking met de leerkrachten van de groepen 1 en 2.

Woensdag 17 april was het zover in sporthal de Sonders. Na een periode van ruim 20 lessen konden alle 37 leerlingen uit groep 1 en 2 van basisschool de Sterrenboog aan vaders, moeders, opa's en oma's hun talenten en al het geleerde laten zien. Vol enthousiasme klommen de kinderen in het wandrek, toonden hun balvaardigheid, lieten hun mooiste koprol zien en balanceerden vol trots over een smal vlak. Kinderen uit groep 1 namen beweegdiploma 1 feestelijk in ontvangst en aan de kinderen van groep 2 werd beweegdiploma 2 uitgereikt. Kwaliteit van het diploma is gegarandeerd vanwege het door de KNGU afgegeven keurmerk.
Vios Gym is er trots op dat alle jonge kinderen in Beltrum op deze manier een goede motorische basis kunnen leggen. Het enthousiasme is zo groot dat er volgende jaar weer nieuwe groepen starten met het volgen van de lessen voor diploma 1 of 2.

Meer berichten