Edwin Bomers van Marveld Recreatie is blij met de samenwerking met de gemeente. Foto: Kyra Broshuis
Edwin Bomers van Marveld Recreatie is blij met de samenwerking met de gemeente. Foto: Kyra Broshuis

Groenlo kan weer twintig jaar zwemmen bij Marveld

Algemeen

GROENLO- De gemeente Oost Gelre heeft sinds 2000 een twintigjarig contract met Marveld Recreatie om gebruik te kunnen maken van het zwembad op het recreatiepark; het betreft een zogenaamde exploitatieovereenkomst. Deze overeenkomst loopt volgend jaar af. De gemeente én ondernemer Edwin Bomers van Marveld willen graag met elkaar verder en het volgende contract ligt dan ook al klaar.

Door Kyra Broshuis

Belangrijke gemeentelijke voorziening
“In 2000 hebben we de eerste afspraak gemaakt met Marveld over de exploitatieovereenkomst”, legt wethouder Bart Porskamp uit. “Toen hebben we een contract getekend voor een gemeentelijke bijdrage van 308.000 euro per jaar. We hebben nu weer een contract voor twintig jaar klaarliggen maar dan voor een bedrag van 225.000 euro per jaar. We hebben in Oost Gelre twee zwembaden: Marveld in Groenlo en ‘t Meekenesch in Lichtenvoorde. Beide baden willen we graag behouden voor de inwoners van onze gemeente. Voor Marveld is geen sprake van een investeringsbijdrage in verband met de privatisering. Voor ‘t Meekenesch is de bijdrage voor investeringen verwerkt in de jaarlijkse exploitatiebijdrage. Wij vinden dat goede en kwalitatieve sportaccommodaties de basis zijn voor het streven naar een vitale samenleving. Voor burgers vormt het zwembad een belangrijke gemeentelijke voorziening. Vrijwel alle Nederlanders (93%) zijn van mening dat een zwembad een basisvoorziening zou moeten zijn in de gemeente.”

Een goed voorbeeld
Edwin Bomers van Marveld is, net als de gemeente, blij met de continuering van de samenwerking. “Ik heb goede gesprekken gevoerd met wethouder Porskamp en we zien allebei het belang van deze win-winsituatie. Eigenlijk zouden veel meer gemeenten het voorbeeld van Oost Gelre moeten volgen. Een zwembad is voor een gemeente een hele kostbare voorziening en een samenwerking zoals wij die hebben, is een uitstekende oplossing. Wij willen het niveau van onze voorzieningen, en dus ook van ons zwembad, hoog houden. Voor onze gasten uiteraard maar ook voor de inwoners van Groenlo. Het is mooi om te zien dat al die doelgroepen zoals bijvoorbeeld senioren, schoolkinderen en de ZVG op een goede én veilige manier kunnen zwemmen. We investeren elk jaar in het zwembad en voldoen dan ook aan alle veiligheidseisen. Dat vinden we ontzettend belangrijk.” Bomers is zeer tevreden over de publiek-private samenwerking. “De afgelopen twintig jaar is dat uitstekend verlopen en we gaan ervanuit dat dat de komende twintig jaar ook zo zal zijn.”

Het voorstel van het college moet nog voor goedkeuring naar de raad.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant