ZSOM televisieprogramma week 20

GROENLO - Iedere week wordt het tv-programma van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo. In week 20 zijn de volgende programma's te bekijken.

Voorjaarsconcert Euphonia Eibergen
Al jarenlang maakt de ZSOM opnames van het voorjaarsconcert van muziekvereniging Euphonia in Eibergen. Op 9 maart 2019 heeft de omroep opnames gemaakt van hun concert, waaraan deelnamen het jeugdorkest, het harmonie-orkest, de minirettes, de twirls, de jeugdpercussie, de drumfanfare en percussiegroep Full Power. Deze week wordt het tweede deel uitgezonden.

ZSOM Regiojournaal
Het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio.

350 jaar oude boom gerooid
De ruim 350 jaar oude lindeboom voor De Radstake in Heelweg werd op dinsdag 19 maart jongstleden gerooid, en wel op een dergelijke wijze dat de boom bijna in zijn geheel uit de grond werd gehaald. Een onderzoek van een boomchirurg had uitgewezen dat het niet langer verantwoord was om de boom, die last heeft van honingzwam, op deze plek bij de ingang van het café te laten staan. De inmiddels holle boom zou kunnen instorten en dat zou gevaar kunnen opleveren voor de bezoekers. Robert Venderbosch, uitbater van De Radstake, wilde dat risico uiteraard niet. De grote stam met enkele takken gingen naar de Apenheul in Apeldoorn om in het grote apenverblijf te worden geplaatst. Een prachtige boom zal nu als een schitterende klimboom worden hergebruikt. De Radstake hoeft niet verder zonder linde, want een nieuwe lindeboom is al gevonden. Diezelfde dinsdag werd - nadat met een hoogwerker de oude boom eruit was gehaald - die nieuwe geplant. Deze relatief jonge linde van dertig jaar zal later worden geknot om hetzelfde effect te verkrijgen als bij de oude linde.


www.zsom.nl

Meer berichten