Ervaringen delen bij Soldaat van Oranje. Foto: Reinout van Roekel Fotografie
Ervaringen delen bij Soldaat van Oranje. Foto: Reinout van Roekel Fotografie

Achterhoekse ouderen naar musical Soldaat van Oranje

ACHTERHOEK - Stichting Vier het Leven bezocht 15 mei met 550 ouderen de musical 'Soldaat van Oranje'. Ook vanuit Achterhoek-Oost waren ouderen aanwezig. Zij werden begeleid door Vier het Leven-vrijwilligers uit hun eigen omgeving. De rest van de zaal was gevuld met middelbare scholieren. In de pauze deelden ouderen hun persoonlijke verhalen uit de oorlogsjaren met deze jongeren. Het werd een mooie middag waarin de interactie tussen jong en oud centraal stond. Deze matineevoorstelling was een initiatief van Vier het Leven en werd financieel mogelijk gemaakt door de Riki Stichting.

Het hele jaar door organiseert Stichting Vier het Leven activiteiten voor ouderen die nog graag uitgaan maar dit zelf niet meer kunnen organiseren, of niet graag alleen op pad gaan. De deelnemers kunnen een keuze maken uit een ruim aanbod van activiteiten in hun eigen regio. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten gaan zij naar een theater, filmhuis of een museum. Aan een voor Vier het Leven gereserveerde tafel genieten zij gezamenlijk van een kopje koffie of thee vooraf en een drankje tussendoor. Na afloop worden de gasten weer veilig thuisgebracht.

Vrijwilligers gezocht
Vier het Leven is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het u leuk om ouderen te begeleiden naar culturele uitjes en beschikt u over een auto die ruimte biedt aan 3 ouderen en plek voor rollators? Neem dan contact op via info@4hetleven.nl of schrijf u direct in op www.4hetleven.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden