De broeders van Inter Nos trekkend zingend en biddend door de binnenstad tijdens de Slag om Grolle. Foto: Kyra Broshuis
De broeders van Inter Nos trekkend zingend en biddend door de binnenstad tijdens de Slag om Grolle. Foto: Kyra Broshuis

Inter Nos zingt en bidt voor Grolle tijdens de Slag

GROENLO - Het bekende mannenzangkoor Inter Nos uit Groenlo doet op bijzondere wijze mee aan de komende Slag om Grolle op 18, 19 en 20 oktober aanstaande. In historische monnikspijen zullen de mannen zingen en bidden voor de Grollenaren. Als zogenaamde Minderbroeders of Franciscanen zullen ze verschillende processies door de stad verzorgen. Ook zal de groep, ongeveer 40 man, deelnemen aan de aansprekende fakkeltocht.

Door Kyra Broshuis

“We zijn al druk bezig met het instuderen van Latijnse liederen uit de eerste helft van de 17de eeuw”, vertellen de broeders Franciscus, Antonius, Alphonsus, Paulus en Johannes. “We zullen gezongen gebeden brengen zoals dat gebruikelijk was in 1627. We zingen één- en tweestemmig en ook deels in canon. Ook prevelen we gebeden naar de arme inwoners van de stad Grolle.”

Authentiek
Marjolein Houwer van de Slag om Grolle is blij met de deelname van Inter Nos: “Hier is echt goed over nagedacht. De kleding, de liederen, het is precies zoals wij dat graag zien. Zo authentiek mogelijk. Prachtig dat steeds meer groepen meedoen aan het leven van alledag in de binnenstad. Zo is het ook bedoeld, het is een evenement van alle Grollenaren.”

Meer berichten