Zilver en brons voor Wes en Teus. Foto: PR Rap en Snel
Zilver en brons voor Wes en Teus. Foto: PR Rap en Snel

Medailles voor Teus en Wes

GROENLO - Zaterdag 11 mei zijn Tygo, Teus en Wes van Rap en Snel afgereisd naar Nieuwleusen. Ze hebben deelgenomen in het C- en D-niveau van de individuele springwedstrijden. Er kon zilver en brons mee terug naar Groenlo.

Teus heeft al ruime wedstrijdervaring, maar liet veel nieuwe sprongen zien. Dit leverde hem een zilveren medaille op bij airtrack voor zijn salto-uitstap-combinatie. Wes behaalde door zijn vloeiende salto-zweefrol-koprol-combinatie een mooie derde plek. Bij het inspringen zaten er nog wat haperingen in, tijdens de wedstrijd heeft hij zijn uiterste best gedaan om dit vloeiend aan de jury te laten zien. Tygo zit pas sinds kort op springen en heeft op het onderdeel airtrack een tiende plaats behaald. Hij haalde een vierde plaats op minitrampolinekast, met een héél klein verschil op nummer drie. Hier verbaasde hij de jury met zijn krachtige arabier over de kast. Ook Wes en Teus lieten die sprongen zien, echter dan op de pegasus in plaats van een kast. Teus behaalde op plankoline en op minitrampoline een verdiende derde plaats. Het laatste toestel, minitrampoline, kende veel concurrentie waar de salto's hoog en 'stick-it' voorbij kwamen. De jonge Groenlose heren hebben hier netjes gesprongen, helaas onvoldoende om op het podium te belanden.

Het was voor de jongens de laatste wedstrijd van dit seizoen. Alle springers zijn zich nu aan het voorbereiden op de clubkampioenschappen op zaterdag 6 juli in Den Elshof. De junior dames hebben zaterdag 18 mei hun laatste wedstrijd van het seizoen geturnd.

Meer berichten