Foto:
Columns

Frank Zand | Erbij neer

De laatste weken staat onze gemeente nogal eens in de grote landelijke kranten. En dan ook nog eens in de Volkskrant, dus dan zal het vast wel waarder zijn dan in de Telegraaf.

Er stond een artikel en een column in (van oud-Grollenaar Bert Wagendorp) over de geplande bomenkap langs de N318 (en andere nu nog mooie Achterhoekse wegen). En een groot verhaal over de megamaffiamestvergister.

De supermarktoorlog in Groenlo wordt intussen niet landelijk maar slechts plaatselijk uitgevochten. Met het verdwijnen van Emté en het komen van Jumbo in Groenlo is het supermarktaanbod in Groenlo en Lichtenvoorde nu hetzelfde: Albert Heijn, Jumbo, Lidl plus Aldi. Twee Nederlanders plus twee Duitsers.

Sommige mensen (duidelijk van na de echte oorlog) maken zich op social media druk om te veel Jumbo-wegwijzers langs de openbare weg, anderen winden zich weer op over de blauwe fietsen die Albert Heijn her en der heeft neergezet. Mooi toch dat deze geel-blauwe nieuwe slag om Grolle verschillende mensen serieus bezighoudt.

Ik hou van supermarkten, in welke kleur dan ook. En ook ik laat me voor de gek houden door de aanbiedingen. Iets van 2,95 koop ik niet, maar als bij hetzelfde artikel staat van 3,95 voor 2,95 dan koop ik het waarschijnlijker wel. Uiteindelijk betaal je als consument natuurlijk zelf voor de aanbiedingen. Het zijn koekjes van eigen deeg. Die wekelijkse aanbiedingen kosten een hoop geld: nieuwe displays, nieuwe folders, nieuwe reclameboodschappen. En waar denk je dat dat vandaan komt?

Waarom hou je als supermarkt niet op met aanbiedingen? En met het geld dat je zo bespaart maak je alles structureel met een flink percentage goedkoper.

Maar, dan wordt het ook minder gezellig en afwisselender in de supermarkt. De huidige werkwijze is leuker.

Ik hou van supermarkten in Nederland door de lekkere overdaad. Ik denk terwijl ik kies uit 33 soorten koffie: leve het kapitalisme! (met mate, met mate)

Maar wel kritisch hè: ik koop een beetje duurzaam en een beetje diervriendelijk. Want hallo, ik blijf op de kleintjes letten, daar hou ik van.

En deze week heb ik uit respect in elk geval een glazen potje Hak gekocht. Want zij stond terecht wel in alle landelijke kranten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden