Jeugdige vissers in Groenlo. Foto: PR
Jeugdige vissers in Groenlo. Foto: PR

Opnieuw viscompetitie voor de jeugd

GROENLO - Afgelopen jaar werden er jeugdwedstrijden gevist in de vijver van de Hartreize. Het bleek een schot in de roos. Er werden veel vissen gevangen met als finale een viswedstrijd in de stadsgracht. "Op de ingeslagen weg gaan we verder", aldus Wesley Helmers, binnen het bestuur van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) belast met de jeugdzaken. Tijdens de viswedstrijden zal ook gekeken worden of de deelnemers talent hebben. Ze zullen op een later tijdstip verder begeleid worden bij het vissen door ervaren wedstrijdvissers. Beter leren vissen, dat is de bedoeling.

De jeugdcompetitie bestaat uit drie wedstrijden aan de vijver van de Hartreize en wel op de volgende woensdagen: 19 juni, 10 en 25 juli. Gevolgd door een grote finale op woensdag 21 augustus aan de stadsgracht. Bij elke wedstrijd zijn leuke prijzen te winnen; er wordt gevist op aantallen. De jeugdcompetitie is bedoeld voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar; vissers hoeven niet uit Groenlo te komen. Deelname is gratis. Wie denkt dat na drie wedstrijden de jeugdcompetitie beslist is, komt bedrogen uit, want tijdens de finale in de stadsgracht tellen alle vissen dubbel.

Het verzamelen op 19 juni is om 18.00 uur bij de vijver op de Hartreize. Dan wordt er geloot en kan iedereen naar z'n visplek. Van 18.30 uur tot 20.00 uur wordt er gevist. Voor aas en lokvoer wordt gezorgd. Wie geen hengel heeft kan toch mee doen: de GHV stelt hengels beschikbaar voor deze wedstrijden. De wedstrijd van 25 juli is onderdeel van de nationale Viskaravaan.

Gratis vissen voor de jeugd
De jeugd tot 14 jaar kan opnieuw gratis vissen bij de GHV. De gratis jeugdvergunning kan men aanvragen op de website van de GHV (www.visseningroenlo.nl).

Meer berichten