Ans’ Brocante in haar nu nog bestaande winkel. Foto: Theo Huijskes
Ans’ Brocante in haar nu nog bestaande winkel. Foto: Theo Huijskes (Foto: )

Ans' Brocante zoekt nieuwe locatie

'Deze creatieve aanwinst mag voor Groenlo niet verloren gaan!'

Door Theo Huijskes

GROENLO - In 2016 ging voor Ans Theissen-Roerdink, in Groenlo inmiddels beter bekend als Ans' Brocante, een grote wens in vervulling. Het was op 28 oktober in dat jaar dat de geboren en getogen Groenlose in de gelegenheid werd gesteld om een eigen winkel te openen op het gebied van brocante, tweedehands spulletjes, curiosa en leuke hebbedingetjes. Inmiddels is gebleken dat er per 1 oktober aan de invulling van die wens een einde komt, omdat de eigenaar van het winkelpandje aan de Beltrumsestraat een andere bestemming voor ogen heeft.

Het verdwijnen van het veel besproken, alom knusse en daarom populaire winkeltje in het centrum van de karakteristieke Grolse binnenstad stelt niet alleen Ans Roerdink persoonlijk diep teleur, maar ook talrijke Grollenaren. In het bijzonder de curiosa-hobbyisten en daarnaast vele toeristen, inclusief de op Marveld Recreatie verblijvende vakantiegangers.

Drie jaar geleden
In 2016, enkele weken voor de officiële opening, liet een enthousiaste Ans weten dat zij zich de gelukkigste inwoner van Groenlo waande. "Ik ben van jongs af aan min of meer in de ban van vintage oftewel tweedehands spulletjes en dan bedoel ik vooral zaakjes die dienst doen als inrichting of als huisraad in een woning, ongeacht of dit de kamer, keuken of slaapkamer is. Ook zogenaamde retro producten, oude zaken die zo goed mogelijk hersteld of gereconstrueerd zijn, hebben mijn interesse", aldus Ans destijds tegenover deze krant.

Vele opties niet haalbaar
Inmiddels drie jaar later laat zij, gezeten in haar gezellige, tevens kleurrijk ingerichte winkel, weten dat zij ondanks de nog steeds aanwezige, onverminderde bezieling voor haar werk teleurgesteld is. "Let wel, dit niet ten opzichte van de eigenaar van dit pand, want die heeft mij niet alleen goed voortgeholpen, maar ook tijdig in kennis gesteld van zijn plannen. Maar ik ben wel een beetje moedeloos geworden naar aanleiding van mijn zoektocht naar een nieuwe locatie. Mede op advies van behulpzame mensen om mij heen, heb ik inmiddels een negental opties bekeken. Geen van allen is haalbaar, hetzij enerzijds om praktische redenen en anderzijds vanwege de torenhoge huurprijzen. Maar ik heb de moed nog niet opgegeven. Ik blijf mij oriënteren, waarbij ieder aanbod dan wel tip van wie dan ook van harte welkom is."

Centrum geniet voorkeur
Zonder al te hoge eisen te stellen, is Ans wel van mening dat een plek binnen de stadsgracht van Groenlo haar duidelijke voorkeur heeft. "Naast de Beltrumsestraat zit ik te denken aan de entree van de Grolse binnenstad aan de Lichtenvoordse dan wel Winterswijkse kant. In dat verband zou ik het fantastisch vinden dat het pand van Arink op de hoek Mattelierstraat-Lievelderstraat voor mij een haalbare optie zou zijn. Het winkelgedeelte staat reeds jaren achtereen leeg en is met een aantal door ons zelf aan te passen wijzigingen uitermate geschikt voor mijn winkel. Met de medewerking van de desbetreffende familie en andere belanghebbenden zouden wij hier in onze ogen en tegelijkertijd voor geheel Groenlo voor een passende oplossing kunnen zorgen."

Met de in de afgelopen drie jaar opgebouwde bekendheid en het daarmee gepaard gaande bestaansrecht, is er maar één conclusie denkbaar: 'Deze creatieve aanwinst mag voor Groenlo niet verloren gaan!'

Meer berichten