Jur Pasman ving een mooie brasem tijdens de Open Zomeravond Competitie. Foto: GHV
Jur Pasman ving een mooie brasem tijdens de Open Zomeravond Competitie. Foto: GHV

Open Zomeravond Competitie en Grachtencompetitie gevist

Rene Molenveld en Thijs Lankheet winnaars laatste OZC-wedstrijd - Ruud Pasman en Robert Lankheet vakwinnaars derde Grachtencompetitie

GROENLO - Afgelopen week werd er weer flink en fanatiek gevist in Groenlo. Dinsdag sloot de Open Zomeravond Competie (OZC) af. Twee dagen daarvoor was er de derde wedstrijd in de Grachtencompetitie.

Dinsdag 30 juli werd de laatste wedstrijd gevist voor de OZC. Ditmaal 21 deelnemers en dat is opnieuw een mooi aantal. De Zomeravond Competitie kenmerkt zich door gezelligheid, veel publieke belangstelling en - niet onbelangrijk - veel gevangen vis. Ook op deze slotavond van de OZC werd er weel veel gevangen. Wie in de top drie mee wilde draaien moest in ieder geval een brasem vangen.

De OZC-wedstrijd
Deze dinsdag was gekozen voor het parcours dat gelegen is aan de Houtwal en de Kanonswal, een prachtig parcours. Het weer was zeer goed, af en toe een beetje wind en niet te warm. Kortom, het was er goed rtoeven zo aan de boorden van de stadsgracht.
Om 18.30 uur klonk het beginsignaal en de vangsten kwamen meteen op gang. Dit bleef de hele wedstrijd zo. In het begin was het in beide vakken alleen maar 'klein spul' maar zo af en toe werden er ook al grotere voorns en baarzen gevangen. De brasems die gevangen werden lieten zich pas later op de avond zien. Toen om 21.00 uur het eindsignaal klonk, kon de balans opgemaakt worden. De weegploegen gingen meteen aan het werk. Rene Molenveld bracht met 4.140 gram het meeste gewicht in de schaal en werd hiermee winnaar van deze wedstrijd. Hij ving twee prachtige brasems. Bij de jeugd was het Thijs Lankheet die met 275 gram eerste werd. Na afloop werden bij de Wilhelminabank de prijzen uitgereikt. De prijsuitreiking van de gehele competitie zal op de feestavond van 16 november plaats vinden.

Uitslag OZC 30-07-2019
1. Rene Molenveld 4.140 gram
2. Gerrit Oosterholt 3.000 gram
3. Jur Pasman 2.835 gram
4. Horst Zimmerman 2.075 gram
5. Henk Bargerman 1.760 gram
6. Hennie Wildenborg 1.705 gram
7. Henk Geurkink 1.610 gram
8. Heinrich Boxwinkel 700 gram
9. Henk Ros 630 gram
10. Hr. Timmerije 445 gram
11. Robert Lankheet 440 gram
12. Leo Helmers 435 gram
13. Rob Beerten 415 gram
14. Erik Mentink 400 gram
15. Ruud Pasman 395 gram
16. Paul Overkemping 310 gram
17. Remco Stöteler 140 gram
18. Andre Nijman 120 gram
19. Kees Dumoulain 10 gram

Jeugd
1. Thijs Lankheet 275 gram
2. Thijn Luttikholt 205 gram


Mooie vangsten tijdens derde wedstrijd Grachtencompetitie
Na een week van uitzonderlijke hoge temperaturen werd zondag 28 juli de 3de grachtenwedstrijd gevist. Om 7 uur werd er geloot op het parkeerterrein van de Jumbo. Er werd geloot voor twee vakken: vak Houtwal en vak Hertenkamp/Brouwersnös. Na het loten kon men zich verplaatsen naar de stek en om 8 uur klonk het startschot. De verwachtingen waren gespannen. Zou de vis het doen of laten afweten in verband met de hoge temperaturen van de laatste week?
De vissers werden beloond door de vissen want er werd overal heel goed gevange . Wat betreft de aantallen was het vak Hertenkamp/ Brouwersnös een beter vak, daar werden de meeste vissen gevangen. In vak Houtwal werden minder visser gevangen maar het gewicht was daar wel beter dan op het Hertenkamp/Brouwersnös. De brasem liet zich moeilijk vangen; alleen Ruud Pasman in vak Houtwal wist er een aan de haak te krijgen. Vandaar dat hij vakwinnaar werd met 53 vissen en een gewicht van 4080 gram.
In het vak Hertenkamp/Brouwersnös was het spannender. Vier tot vijf vissers waren in aantallen en gewicht dicht bij elkaar. Uiteindelijk was Robert Lankheet de vakwinnaar met 70 vissen en een gewicht van 1680 gram.
Al met al een geslaagde 3de grachtenwedstrijd. Het wordt weer een spannende competitie omdat er door deze uitslag weer verschuivingen komen in het totaalklassement. De volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 8 september.
Maar eerst is er nog de Leden Koppel op zondag 25 augustus. Hiervoor kan men zich al opgeven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!