ZSOM-televisieprogramma van week 33

Documentaire en openluchtspel

GROENLO - Iedere week wordt het ZSOM-programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo. In week 33 met de volgende uitzendingen.

Poolse kinderen te gast in
Borculo

Dit jaar vangt de Borculose afdeling van Pax Kinderhulp weer Poolse kinderen op die lijden aan de chronische ziekte diabetes mellitus type I. Het is de 34ste keer dat patiëntjes uit het Poolse Katowice een leerzame en vooral plezierige vakantie mogen beleven in Borculo. Al jarenlang maakt de ZSOM opnames van alle activiteiten die deze kinderen mee mogen maken. Ook maakt de ZSOM hiervan een dvd, die alle kinderen bij hun vertrek meekrijgen om thuis nog weer terug te kunnen kijken naar hun vakantie in Nederland. Deze week het tweede deel van dit beeldverslag.

Openluchtspel Markelo
Op 19 juli heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'Zo greun as grös', dat totaal tien keer werd opgevoerd in de Kösterskoele te Markelo. Zo greun as grös is een openluchtspel met veel humor, actie, voertuigen en dieren. Het stuk is geschreven door Willem Wilterdink en vervolgens bewerkt door het regieteam van de Kösterkoele.
Waar gaat het over? Een professor heeft voor zijn rust een huisje gekocht op het platteland. Hier krijgt hij te maken met de gebruiken van de buurt. Zijn dochter die met hem meegekomen is vindt het maar niets in de 'rimboe'. Dat verandert als ze kennismaakt met de buurman, een jonge boer. De professor, op zijn beurt, krijgt criminelen op zijn dak die hem zijn 'levenswerk' afhandig proberen te maken. Deze week in De Molenberg het tweede bedrijf

Online
Op www.zsom.nl en op het ZSOM-kanaal op YouTube zijn verschillende reportages en ook het Regiojournaal te zien.


http://www.zsom.nl

Meer berichten