Adrie Wittenbernds met echtgenote Gerrie te midden van zijn collega-muzikanten Foto: Theo Huijskes
Adrie Wittenbernds met echtgenote Gerrie te midden van zijn collega-muzikanten Foto: Theo Huijskes

Adrie Wittenbernds 60 jaar actief voor Concordia

Algemeen

Spontane huldiging voor Beltrumse Grollenaar

Door Theo Huijskes

BELTRUM/GROENLO - Tien jaar geleden kreeg hij een Koninklijke Onderscheiding in verband met het 50-jarig actief dienstverband bij muziekvereniging Concordia in Beltrum. De daarbij behorende versierselen werden hem destijds opgespeld in het Beltrumse verenigingsgebouw Dacapo. Inmiddels tien jaar later wordt de Beltrumse Grollenaar Adrie Wittenbernds (74) bij zijn eigen woning aan de Hartebroekseweg in Groenlo verblijd met een spontaan muzikaal eerbetoon van 'zijn' muziekvereniging in verband met zestig actieve, muzikale jaren. Afgelopen donderdag wordt hij verrast.

Concordia is deze avond bijna voltallig uitgerukt naar het naburige Groenlo om de jubilaris, in het bijzijn van echtgenote Gerrie, en kinderen Nancy en Mike met partners en kleinkinderen, te verrassen met een serenade. Ook overige familieleden, vrienden en bekenden kwamen een kijkje nemen.

In haar toespraak is het voorzitter Chantal te Braake van Concordia, die de vele verdiensten van de diamanten jubilaris roemt. "Jij Adrie bent begonnen op de tuba, daarna een carrière op trombone en sinds 1974 ben je verantwoordelijk voor de lage tonen op de bes-bas. Een dragende functie past helemaal bij jouw persoon. Want iedereen van ons weet dat jij naast het muzikale gedeelte een enorme staat van dienst hebt binnen onze vereniging."

Zeventien jaar voorzitter
Adrie Wittenbernds is niet alleen 60 jaar een bijzonder actief lid van Concordia, ook is hij in totaal maar liefst 17 jaar voorzitter geweest en dat onder soms erg moeilijke omstandigheden. In zijn beginperiode was hij bovendien een belangrijke, zo niet de belangrijkste, stuwende kracht achter de totstandkoming van het verenigingsgebouw Dacapo, de trots van Beltrum. "Ondanks jouw drukke leven, maak jij ook nu nog de nodige tijd vrij om 'jouw' Dacapo in een perfecte staat te houden", aldus de Concordia-voorzitter, die niet verzuimt om de muzikale inbreng van zoon Mike en zijn echtgenote Nicole te noemen en alvast een voorschot neemt op de mogelijke muzikale kwaliteiten van de kleinkinderen Luc en Puck. Naast een speciale draagspeld met diamant, krijgt de jubilaris enkele cadeaus en bloemen aangeboden, gevolgd door passende muziek. Vier vaandelzwaaiers verzorgen een passende show.

De totaal verraste jubilaris, die normaliter geen problemen heeft om in het openbaar het woord te voeren, is deze keer -door de emotie bevangen- zoekende om de juiste woorden te vinden. Met een dankbare reactie richting zijn echtgenote Gerrie: "Ik hoop binnen deze prachtige vereniging nog vele jaren muziek te kunnen maken."

En passant mag hier niet onvermeld blijven dat Wittenbernds in zijn woonplaats Groenlo ook een behoorlijke staat van dienst heeft als vrijwilliger en dat op muzikaal, cultureel en sportief terrein. Bij onder andere carnavalsvereniging De Knunnekes, de organisatie van het Open Achterhoeks Dweilorkestenkampioenschap en de sportvereniging Grol heeft het in Beltrum geboren Concordia-boegbeeld zijn sporen verdiend.        

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant