Senioren: beweeg je fit

Algemeen

3 oktober informatieochtend

GROENLO - 'Beweeg je fit voor senioren', een initiatief van vijf sportverenigingen in Groenlo, is afgelopen januari begonnen met vijf groepen voor de jeugdigen van vroeger (vanaf 50 jaar) die op verschillende manieren bewegingsactiviteiten hebben gedaan. Ruim zestig deelnemers deden elke week mee aan verschillende bewegingsvormen. Het aantal was heel constant, en ook divers in leeftijd, achtergrond en wat ze verwachtten en hoopten te bereiken. Voor het komend jaar hopen de initiatiefnemers nog meer mensen over de streep te kunnen trekken.

De tijden zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur. De start is bij De Mattelier. Bewegen op muziek wordt aldaar gegeven. Er zullen verder een aantal clinics gehouden worden met nieuwe activiteiten, zoals valpreventie, bowls, pitch & put. Ook is er een informatieochtend over over alles waarmee je te maken kunt krijgen als je ouder wordt en gezond wilt leven.
De bestaande activiteiten zullen vanaf vrijdag 6 september op de volgende tijdstippen gehouden worden: maandagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur fietsen, dinsdagmorgen van 8.30 tot 9.30 uur zwemmen, donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur wandelen, vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bewegen op muziek bij De Mattelier en sporten en bewegen in sporthal Den Elshof.
"Er wordt geprobeerd dit jaar nog weer nieuwe elementen of activiteiten toe te voegen om het nog leuker te maken, maar ook om het voor de mensen die al een jaar mee doen aan het Beweeg je fit-project leuk te houden", laat de organisatie weten. "Ook al denk je misschien 'dat is (nog) niks voor mij', kom vrijblijvend naar één van onze ochtenden of neem vrijblijvend contact met ons op."

Opgeven kan bij Maria Jans 0544-465407 of Jos Porskamp 06-19910691.
Op donderdagmorgen 3 oktober is er een informatieochtend bij De Mattelier om 10.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant