Lansink-Bluiminck is volgens de vakjury de beste van 2019. Foto: Mark Ebbers
Lansink-Bluiminck is volgens de vakjury de beste van 2019. Foto: Mark Ebbers

Lansink-Bluiminck wint 90ste Bloemencorso

Publieksprijs voor Vedut Nogal

Door Mark Ebbers

LICHTENVOORDE - In een afgeladen grote zaal bij 't Zwaantje is vanmorgen de uitslag van het 90ste Lichtenvoordse Bloemencorso bekendgemaakt. 'Chocolade' van de groep Lansink-Bluiminck won met 6510 punten de Vakjuryprijs. Teeuws legde met de wagen 'Zwarte Magie' beslag op de tweede plek; 'Flarden' van Hooiland was goed voor de derde plaats. 'Boekenstad' van Vedut Nogal won zowel de Figuratieprijs als de Publieksprijs. In de belangrijkste rangschikking - die van de vakjury - werd deze wagen achtste. De aanmoedigingsprijs ging naar de Van Reedestraat. "Zij hebben na veel tegenslagen toch weer de rug gerecht", aldus Herman ter Haar, de voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking voor de grote wagens werden de prijzen onder de CorsoKIDS verdeeld. En zelfs op dat vroege tijdstip (rond 8.00 uur) vond het bier al behoorlijk zijn weg naar het hier en daar rumoerige publiek dat de CorsoKIDS-leeftijd ruim genoeg ontgroeid was.

Stilte en gejuich
Ter Haar noemde de corsoprijs van de jury een prijs die ertoe doet, om het daarna te relativeren, toen hij refereerde aan de plotselinge dood van een 32-jarig lid van de groep Zeskamp, daags voor het corso. Het werd even heel stil in de zaal.
De voorzitter onthulde dat alle deelnemende groepen de 500 bonuspunten hadden gekregen, als beloning voor het halen van de heilige deadline van 10.30 uur op de zondagmorgen van het corso. Dan moet de afgewerkte wagen zijn gearriveerd op het terrein De Swite. Lansink-Bluiminck wist dus aan die bonus de meeste punten toe te voegen en kon rond 8.45 uur de bokaal onder luid gejuich in ontvangst nemen.
De uiteindelijke juryprijs-top 3 bleek uit dezelfde groepen te bestaan als de top 3 bij de voorspellers, maar wel in een andere volgorde: in de lijstjes vooraf was de volgorde Teeuws, Hooiland en Lansink-Bluiminck op resp. 1, 2 en 3.

Op tv
De ZSOM uit Groenlo maakte opnames van het Lichtenvoordse corso. Deze opnames worden gebruikt voor een uitzending van SBS die later dit jaar te zal zijn.

Meer berichten