Roel Bruins (Grol) en Roel de Vries (Longa ’30) verlaten met een hoofdwond het veld. Foto: Theo Huijskes
Roel Bruins (Grol) en Roel de Vries (Longa ’30) verlaten met een hoofdwond het veld. Foto: Theo Huijskes

Grol 1 winnaar in de bekerpoule

Zondag start competitie met uitwedstrijd tegen DSVD

Door Theo Huijskes

GROENLO - Dankzij drie opeenvolgende overwinningen heeft het eerste team van de sportvereniging Grol zich als winnaar in de poule geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker. Na drie overwinningen - te weten uit in Aalten tegen AD '69 1 (2-6), thuis tegen VIOS B. 1 (5-2) en thuis tegen Longa '30 2 (2-0) - heeft de selectie van trainer/coach Sander Hoopman de volgende ronde bereikt. De toekomstig tegenstander daarin zal bepaald worden via loting.

De overwinning van afgelopen zondag tegen de reserves van Longa '30 kwam tot stand in een wedstrijd om heel snel te vergeten. Het was aan beide kanten, en dat met name in de tweede helft, een vertoning om weinig woorden aan vuil te maken, behalve dan de vermelding van het spreekwoord: 'Een slechte generale, is een goede uitvoering!' Dit laatste vanzelfsprekend met het oog op de start van de nieuwe competitie 2019-202 in de derde klasse A oftewel de Twentse klasse van de KNVB. Die start betekent op zondag 22 september de uitwedstrijd in Deurningen tegen de plaatselijke club DSVD. Een competitiewedstrijd, die op zondag 29 september wordt vervolgd met een thuiswedstrijd op het sportpark Den Elshof in Groenlo tegen Avanti Wilskracht uit Enschede.
Tegen Longa '30 2 begon Grol met een opstelling waarin drie basisspelers ontbraken, te weten Michel Kamphuis (schouderblessure), Thomas Porskamp (blessure tijdens de warming-up) en Eduardo De Sousa Cavalcante (afgelopen week niet getraind vanwege een blessure). Deze tegenvallers hadden wel tot gevolg dat jonge, aanstormende spelers als Remco Everink, Yordi Rupert en Mick Wissink hun voetbalkunsten konden bewijzen.
Zoals gezegd, werd er uiteindelijk een wedstrijd op de mat gelegd, die de nog talrijke toeschouwers uit zowel Lichtenvoorde als Groenlo bij voorkeur gauw willen vergeten. "Laten we ons helemaal gaan richten op de competitiestart van a.s. zondag, want dan pas gaat het echte werk beginnen!", was dan ook een algemeen gehoord credo.
Vermeldenswaard is wel het feit dat Tycho Riteco beide doelpunten liet aantekenen, waarbij met name zijn eerste treffer van grote schoonheid was. Riteco heeft zich mede als gevolg van niet alleen eerdere wedstrijden, maar zeker na afgelopen zondag hopelijk verzekerd van een vaste basisplaats.
Een vervelend treffen vond overigens plaats ver in de tweede helft, toen Roel Bruins van Grol en Roel de Vries van Longa '30 tijdens een duel met de hoofden met elkaar in aanraking kwamen. Een op het oog pijnlijke botsing. Beide spelers moesten de strijd staken om zich vervolgens voor onder andere een hechting onder doktersbehandeling te stellen. Volgens de laatste berichten maken de beide 'Roellen' het goed.

Meer berichten