Tessa en Marie-José ten Barge voor hun  winkel in de Beltrumsestraat. Foto: PR
Tessa en Marie-José ten Barge voor hun winkel in de Beltrumsestraat. Foto: PR

Tesli viert dertigjarig bestaan

GROENLO - Op 22 september 1989 opende Marie-José ten Barge in haar garage aan de Schaepmanstraat haar winkel Tesli, vernoemd naar haar twee dochters Tessa en Liza. Ze verkocht er zelfgemaakte kinderkleding. Nu is het dertig jaar en drie verhuizingen inclusief verbouwingen later. De hippe kinderkleding én de aangename winkel waar je rustig rond kunt kijken, maken van Tesli een begrip in de regio.

Door Kyra Broshuis

Vroeger communiejurkjes
“Voordat ik met Tesli begon, heb ik nog 15 jaar lesgegeven in kleding maken. Sinds we hier aan de Beltrumsestraat zitten, verkopen we in in de winkel geen eigengemaakte kleding meer, maar kledingstukken vermaken en aanpassen doe ik nog steeds. Ook maak ik nog kleding op verzoek”, vertelt Marie-José (64). “Ik zie klanten waar ik vroeger communiejurkjes voor heb gemaakt, nu in de winkel komen met hun eigen kinderen, geweldig! We zijn blij met ons pand op een prachtige locatie en grotendeels door Henk zelf, sinds afgelopen vrijdag met welverdiend pensioen, verbouwd.”

Eerst wat anders
Tessa (37) was vroeger vooral geïnteresseerd in styling en etaleren: “Mama was vroeger altijd aan het werk, het was altijd druk, maar toch was ik nooit alleen thuis. Ik wilde na school graag etaleren en heb gewerkt bij Ikea en H&M. Daar heb ik veel geleerd en gezien waar ik nog altijd profijt van heb. Pas later zag ik hoe leuk het is in onze winkel en in 2007 ben ik bij in de zaak gekomen.” Marie-José vond het belangrijk dat haar dochter eerst elders ging werken. “Ik heb altijd gezegd dat ze moest doen wat ze leuk vond, dat was het etaleren. Natuurlijk is het geweldig dat ze uiteindelijk vol overtuiging voor Tesli heeft gekozen. We vormen samen een prima team.”

Derde generatie
Marie-José en Tessa zijn elke dag aanwezig in de zaak. “En toch voelt het nog steeds niet als werken. Er komt wel veel meer bij kijken dan mensen vaak denken. We zijn de hele dag in touw en weten precies wat er in de winkel hangt. We hebben veel vaste klanten uit de hele regio en schrijven nog wekelijks nieuwe klanten in. We merken steeds meer dat mensen het echte fysieke winkelen missen, het komt weer helemaal terug.” Tesli heeft al dertig jaar alle recessies doorstaan en het gaat goed. Voor Marie-José is dat echter geen argument om te stoppen of te minderen. “Ik ben nog fit en vitaal en daar doe ik ook veel voor. Het is nog steeds ontzettend leuk in de winkel.” Toch staat de derde generatie al te trappelen. Tessa’s oudste dochter Silver, 11 jaar, ontwerpt en maakt al zelf kleding. Voor Tesli is er dus nog een mooie toekomst weggelegd.

Maar eerst wordt het 30-jarig bestaan gevierd met een week lang feest. Zie daarvoor de advertentie in de Groenlose Gids.


http://www.tesli.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden