Foto: PR
Foto: PR

Oude Calixtus Tiroler Bierhalle

GROENLO - De Oude Calixtuskerk aan de Markt in Groenlo is, een weekend nadat het dienst heeft gedaan als Bourgondisch hart van de Slag om Grolle, wederom het decor van een en al vrolijkheid. Deze keer geheel in stijl van de beroemde Oktoberbierfeste in Beieren. Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert District East Events uit Groenlo haar eigen Oktoberfest, en wel op zaterdag 26 oktober. De Oude Calixtuskerk wordt geheel in stijl uitgedost als een Beierse Bierstube.

Door Henri Walterbos

"In de Achterhoek houden we wel van een feestje. De Achterhoeker kijkt niet op een feestje meer of minder," lacht Niek Lansink van District East Events. "We wilden het al een paar jaar, want dit kende Groenlo nog niet. Afgelopen jaar was het zover. Het was zo'n enorm groot feest. Toen de band begon ging het dak er al af. Feestverhogende Tiroler muziek, een beetje après ski erbij en glazen pullen met overheerlijk Grolsch bier. Voor de traditionele Tirolerfestsfeer zorgt Tiroler Klang, een vijfkoppige band van muzikanten die liefhebbers zijn van de Oostenrijkse muziek. Ze tussen spelen alsof ze in de Tiroler bergen staan. Met een zanger in Lederhose en zangeres in Dirndl. Een band met feestgarantie. Tussen de drie sets van drie kwartier komt Stimmungsmusik van FeestDJ Jeroen optreden."

Aankleding
"We gaan de kerk gezellig aankleden, uiteraard met lange tafels, waaraan de mensen kunnen zitten. Achter in de zaal worden 'stimmungs'-biertafels geplaatst, in de vorm van biervaten, om aan te staan. We willen ons met name in de aankleding onderscheiden. Daar gaan we nog meer aandacht aan schenken dan afgelopen jaar. Zitplaatsen aan de lange tafels zijn er voldoende, zodat eenieder comfortabel kan zitten. Het wordt een erg mooie productie betreffende licht, geluid en aankleding. Onder het genot van halve liter bierpullen, wijn en andere drankjes kan er gezellig gepraat en gedanst worden." Uiteraard is er toepasselijke catering voor Oktoberfest Groenlo. De normale snacks zijn aanwezig, maar ook de Bratwurst ontbreekt niet. Oktoberfest Groenlo begint om 19.00 uur en er kan gefeest worden tot 01.00 uur. De avond is bestemd voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Kaarten kosten 9,95 euro exclusief service fee (aan de deur 15 euro). De kaarten zijn online te koop via www.district-east.nl. Voor meer informatie kan men naar de Facebookpagina gaan.


Facebook.com/oktoberfestgroenlo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden