Elly Spekschoor, te midden van 50 andere Sara's.
Elly Spekschoor, te midden van 50 andere Sara's. (Foto: )

Knipmutsenparade

Tekst en foto's: Henri Walterbos

GROENLO - Je hebt een rustige zaterdag en bereid je voor op je feestje thuis aan de Groeneweg omdat je 50 jaar bent geworden en ineens staat er een groep van 50 Sara's voor je huis je toe te zingen. 'Lang zal ze leven, lang zal ze leven.' Allen onherkenbaar. Knipmuts op, masker voor, keukenschort voor en de gefêteerde stilzwijgend feliciteren, als deze naar buiten is gekomen om het te ondergaan. Het overkomt Elly Spekschoor op de dag dat ze Sara ziet.

Niet wetend wie je voor je hebt echter. Wie gaan er schuil achter de maskers? "Neet alleen vrouwleu zag ik al. D'r hadden d'r een paar beste klauwen, " aldus echtgenoot Rudi, als de Sara's ook hem en zoon Mick feliciteren. "Ik denk sowieso vrouwen van DVK-leden, vriendinnen denk ik, en wie nog meer weet ik ook allemaal niet." Toch herkent Elly enkele dames, ook omdat zij hun lachen niet kunnen houden. "Ik vond het hartstikke leuk. Hier wist ik helemaal niets van," aldus een verraste maar bescheiden Elly, nadat de dames net zo snel weer vertrokken zijn als ze aankwamen.

Als Elly staat na te praten op de stoep voor haar huis, met een tuin vol borden en doeken met leuzen, en dozen van de Voedselbank, waar Elly vele uren vrijwilligerswerk voor verricht, is het parkeerterrein van de 100 meter verderop gelegen Rabobank één grote omkleedpartij. Lachende dames, en inderdaad mannen, sommigen al een shagje pielend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!